Од 1. марта слободно тржиште рада у оквиру Отвореног Балкана

У Скопљу би у овим тренуцима требало да буду потписана два протокола која ће омогућити потпуно слободно тржиште рада у земљама Отвореног Балкана - Србији, Северној Македонији и Албанији. Како је најавио председник Александар Вучић, после сусрета "Западни Балкан - Европска унија", ти споразуми ће олакшати комуникацију између грађана и компанија. Вучић је најавио да би Србија прва средства из европског плана за раст Западног Балкана могла да добије већ у мају или почетком јуна. Додао је да је разговарао са помоћником америчког државног секретара за Европу Џејмсом О'Брајаном о покушају Приштине да укине динар и додао да ће наредних дана наставити интензивне консултације о том питању.

Епархија рашко-призренска саопштила је да је заузимање остатака манастира Богородице Хвостанске код Истока још један корак ка брисању историјског и духовног идентитета српског народа и наше цркве на Косову и Метохији. Указују да насртај на верске објекте, који представљају темељ постојања и опстанка Српске православне цркве на Космету, јесте отворени акт репресије, кршења верских и људских права и изазива директну етничку и верску нетрпељивост.

Док на украјинском фронту не престају жестоке битке, руски министар спољних послова Сергеј Лавров стигао је у Њујорк да би учествовао у дебатама Савета безбедности Уједињених нација о ситуацији у Украјини и на Блиском истоку. Пољски премијер Доналд Туск допутовао је у Кијев како би пружио подршку Украјини и разговарао с председником Володимиром Зеленским.

Израелске снаге делују на свим фронтовима у Појасу Газе, а главне операције су у градовима Кан Јунису и Гази. Тел Авив одбацује захтеве Хамаса за предају Израела у замену за ослобађање преосталих талаца. "Хуманитарна ситуација у Гази не може бити тежа", поручује шеф Европске дипломатије Ђузеп Борељ, који ће у Бриселу представити план у 10 тачака за мир између двеју страна.

Здравствени центар Врање огласио се саопштењем за јавност поводом последњег случаја акушерског насиља, а по пријави породиље Снежане Јовић. "У вези са случајем породиље, руководство Здравственог центра је - у складу са постојећим правилницима - покренуло поступак унутрашње провере квалитета рада у Служби за гинекологију и акушерство. Јавност ће бити обавештена о налазу Комисије за унутрашњу проверу квалитета рада" - наводи се у саопштењу.

Награда „Београдски победник" за најбољи роман објављен у 2023. години, коју додељује Библиотека града Београда, припала је Владану Матијевићу за роман „Пакрац". Одлуку је донео жири у саставу: Предраг Петровић, Весна Тријић, Петар Пијановић, Слађана Илић и Наташа Анђелковић.

Миомир Кецмановић изгубио је са 3:0 од Шпанца Карлоса Алкараза у осмини финала Аустралијан опена. У четврфиналу, Новак Ђоковић сутра ујутру - од 4 часа и 30 минута по нашем времену - играће против Американца Тејлора Фрица.

Уредник емисије Наташа Ракетић.
Уредници вести Владимир Михајловић и Тина Амић.
Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару