Кришка

Кад изјутра Неша упали рерне у својој пекари, цела улица замирише на врућ хлеб. Месио је Неша и пите, и кроасане, и кифле, али нико није знао шта он ставља у своје смеше, па пецива буду тако сочна. Крцкала је само корица, а изнутра се пушило пуњење од качкаваља или пекмеза.

Најпознатији су били његови сендвичи са сувомеснатим производима – шунком, сланином, љутом кобасицом! Секао их је на танке кришке, па онда слагао по хлебу као шпил карата. Како би изашао у сусрет жељама својих муштерија, Неша је набављао различите врсте брашна за своја теста. Било је ту црног, белог, полубелог, хељдиног, али и раженог брашна. Продавао је мале и велике хлебове, половине, четвртине, па и хлебове од пет, шест кришки. Пошто је опазио да његови купци све чешће траже да им се и онај најмањи хлеб преполови на две кришке јер сви нешто пазе да не претерују са пецивима, Неша је смислио начин да додатно заради на тој новој моди.

Глумица - Јадранка Селец

Аутор текста - Татјана Киждобрански

Емисија Српски на српском емитује се током дана у следећим терминима - 04:55; 07:55; 11:55 и 22:30

Ово издање можете чути поново на таласима Првог програма Радио Београда 24. јануара и 2. фебруара.

 

Српски на српском Српски на српском

Autor:
Мирјана Блажић

Свака грешка у језику има своју причу. Ко нађе грешку, ваљаће му и објашњење, ко не нађе, нека слуша причу, наћи ће се грешка сама. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво