Кришка

Кад изјутра Неша упали рерне у својој пекари, цела улица замирише на врућ хлеб. Месио је Неша и пите, и кроасане, и кифле, али нико није знао шта он ставља у своје смеше, па пецива буду тако сочна. Крцкала је само корица, а изнутра се пушило пуњење од качкаваља или пекмеза.

Најпознатији су били његови сендвичи са сувомеснатим производима – шунком, сланином, љутом кобасицом! Секао их је на танке кришке, па онда слагао по хлебу као шпил карата. Како би изашао у сусрет жељама својих муштерија, Неша је набављао различите врсте брашна за своја теста. Било је ту црног, белог, полубелог, хељдиног, али и раженог брашна. Продавао је мале и велике хлебове, половине, четвртине, па и хлебове од пет, шест кришки. Пошто је опазио да његови купци све чешће траже да им се и онај најмањи хлеб преполови на две кришке јер сви нешто пазе да не претерују са пецивима, Неша је смислио начин да додатно заради на тој новој моди.

Глумица - Јадранка Селец

Аутор текста - Татјана Киждобрански

Емисија Српски на српском емитује се током дана у следећим терминима - 04:55; 07:55; 11:55 и 22:30

Ово издање можете чути поново на таласима Првог програма Радио Београда 24. јануара и 2. фебруара.

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње