Почиње економски форум у Давосу

У швајцарском зимском центру Давосу почиње Светски економски форум. Учествоваће око 3.000 званица, а међу 30-ак водећих светских лидера је и председник Александар Вучић. На маргинама скупа биће речи и о Косову и Метохији.

Став Ватикана о Косову и Метохији је непромењен, изјавио је амбасадор Србије у Ватикану Сима Аврамовић. Реагујући на изјаву председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи да се отвара "специјална мисија" такозваног Косова при Светој столици, он каже да је та изјава помпезна и да се ради о отварању Канцеларије за везу.

Израелска војска је прешла у нову фазу рата у Појасу Газе. У Кан Јунису нападнут је командни центар Хамаса и заплењене су веће количине оружја и опреме. Уништена су и два складишта, а осујећен је и покушај Хамаса да камионом превезе оружје до оперативаца у области Кан Јуниса. Израелска војска је извршила рацију у палестинском Националном универзитету Ан-Најах у Наблусу. Ухапшено је 9 студената. Агенције преносе да су Сједињене Америчке Државе обориле противбродску ракету коју су испалили Хути у јужно Црвено море. Кина позива на велику мировну конференцију о рату Израела и Хамаса.

Настављени су сукоби у Украјини. Кијев саопштава да су оборена два руска авиона изнад Азовског мора. Руска војска уништила је три
украјинске ракете изнад Курске области. Уједињене нације и партнери позвали су донаторе да ове године пошаљу Украјини хуманитарну помоћ у вредности од 4,2 милијаре долара, која ће бити усмерена и украјинским избеглицима. Потпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да разговори који ће се у Давосу водити о украјинској мировној формули - без учешћа Русије - неће дати резултате.

Свих 100.000 ваучера за одмор у Србији подељено је за само четири сата, саопштили су из Поште Србије. Удружење "Моја Србија" упутило је позив Влади да већ у наредним данима пусти у оптицај додатних 150.000 ваучера, чиме би се, како наводе, задовољиле потребе заинтересованих грађана. Пошта Србије ће ваучере слати на адресу као вредносно писмо.

Председник Александар Вучић примио је у згради Председништва представнике удружења, родитеље и децу оболелу од ретких болести.
Председник је рекао да се за помоћ у 2024-ој  дошло до 7,2 милијарде динара. После састанка подељени су новогодишњи пакетићи деци оболелој од ретких болести.

Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се у друго коло Аустралијан опена у Мелбурну, пошто је победио Јапанца Ватанукија 3:1 у сетовима.

У последњем мечу 16-ог кола регионалне кошаркашке АБА лиге, Партизан ћеиграти у Загребу против Цибоне. Утакмица почиње у 18 часова.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи