Вучић: Нисмо ничији протекторат

"Србија и Русија имаће снаге да у будућности граде још боље односе", уписао је председник Србије у књигу утисака у Руском дому. Приликом посете тој културној институцији Александар Вучић је истакао да се пријатељство Србије и Русије не може стављати по страни ни у тешким временима. Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко је рекао да Русија не тражи од партнерских земаља да се претворе у проруске државе, већ да те земље поштују своје националне интересе, јер то пружа најбољу могућност за развој односа. Он је истакао да су односи двеју земаља напредовали током претходне године, а посебно економски. Нада се да ће се наставити и политички односи и сарадања у култури јер, како је рекао, не постоје никакве препреке за то. Председник је током посете добио слику Руског дома на поклон, а уручени су му и књига и чланска карта библиотеке Руског дома.

У Приштини је почело суђење Драгиши Миленковићу из Кишнице код Грачанице који се терети због наводног ратног злочина против цивилног становништва. На почетку суђења изјаснио се да није крив. Одбрана је затражила да се Миленковићу омогући да се у наставку суђења брани из кућног притвора, уз гаранције да ће поштовати те мере и да неће напустити Грачаницу.

У оквиру обележавања 9-ог јануара, Дана Републике Српске, у Брчком је одржана Свечана академија на којој је премијер Радован Вишковић позвао партнере из Федерације Босне и Херцеговине да заједно граде будућност земље. Вишковић је истакао да свако треба да има право на своје обичаје и празнике. Претходно су положени венци на Споменик српским браниоцима Брчког.

Жестоке борбе настављају се у Кан Јунису. Израелске одбрамбене снаге саопштавају да су за 24 сата погодиле преко 150 циљева палестинске групе Хамас. Од почетка сукоба Израела и Хамаса у Појасу Газе убијено је више од 23 хиљаде Палестинаца, саопштило је Министарство здравља у Гази које води Хамас. У саопштењу се додаје да је рањено готово 60 хиљада Палестинаца. Јеменски Хути напали су великим бројем балистичких и морнаричких ракета и дронова амерички брод у Црвеном мору за који тврде да обезбеђује подршку Израелу у рату против Хамаса. Савет безбедности Уједињених нација данас гласа о резолуцији којом би се осудили напади Хута на трговачке и комерцијалне бродове у области Црвеног мора.

Наставља се спасавање животиња које су због високог водостаја Дунава заробљене на Крчединској ади. Акција је почела јуче, на иницијативу Владе Војводине, а сточарима у спасавању животиња помажу радници Јавног предузећа "Војводина шуме".

У најужи избор за овогодишњу награду "Никола Милошевић", коју додељује Радио Београд 2, ушле су три књиге: „Онтологија уметности" Мирка Зуровца, „Робокап и филмски двојници" Горана Гаврића и „Границе могућег и могуће границе у дистопијским драмама 20. века" Снежане Калинић. Одлуку о победнику донеће жири на завршној седници 31-ог јануара, а награда ће бити уручена 9-ог фебруара

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.
Уредници вести Ирена Јеловац и Тина Амић.
Продуцент Бојана Туфегџић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару