Читај ми!

Новине у пријављивању за туристичке ваучере

На основу свих обрађених бирачких места на парламентарним изборима, листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" освојила је 46,75 одсто, односно 1.783.701 глас, објављено је на сајту РИК-а, после поновљених избора на осам бирачких места у Бачком Петровцу, Белој Паланци, Беочину, Мионици и Петровцу на Млави. Изборна листа "Србија против насиља" освојила је 23,66 одсто гласова и за њих је гласало 902.450 људи. За изборну листу "Ивица Дачић - премијер Србије" гласало је 6,55 одсто, за коалицију НАДА 5,02 одсто, а за листу "Ми глас из народа" 4,69 одсто бирача. Савез војвођанских Мађара освојио је 1,7 одсто гласова.

Најмање 53 људи погинуло је у експлозији у иранском граду Керману, у близини гробља на којем је сахрањен некадашњи командант Иранске револуционарне гарде Касем Солејмани. Додаје се да је рањено најмање 60 особа. На обележавању четврте годишњице његовог убиства чуле су се две експлозије. Велики број амбулантних возила стигао је на место несреће. Солејмани је убијен у америчком ваздушном нападу у јануару 2020. године.

Настављени су жестоки сукоби у Појасу Газе, док израелска војска појачава нападе на југу енклаве. У Кан Јунису, где су борбе најинтензивније, Израел је гађао положаје Хамаса. Либански Хезболах најављује да убиство високих званичника Хамаса у Бејруту неће проћи без одговара и казне. Либанска влада покушава да убеди Хезболах да не одговара на убиства. Уједињене нације упозоравају на опасност од ширења сукоба. Од почетка сукоба, 7-ог октобра погинуло је 509 израелских војника, и више од 22.300 Палестинаца. Савет безбедности ће вероватно данас одржати седницу поводом ситуације на Црвеном мору, где јеменски Хути испаљују ракете на комерцијалне бродове.

Украјинске снаге јутрос су два пута гранатирале руски погранични град Белгород. Русија саопштава да је током напада оборено 12 пројектила. Кијев тврди да су Руси гранатирали Никопољ. Украјински председник Володимир Зеленски поново је позвао стране партнере да обезбеде Украјини додатне системе противваздушне одбране. Норвешка шаље два борбена авиона за мисију обуке украјинских пилота. Европска унија је на листу санкција додала највећег руског произвођача дијаманата - компанију "АЛРОСА".

У Јапану се воде одвојене истраге секретаријата за саобраћај и полиције на аеродрому Ханеда у Токију, после јучерашњег судара великог путничког авиона и авиона јапанске обалске страже, који су се потом запалили. У несрећи је погинуло пет чланова обалске страже. Из путничког авиона је у року од 20 минута, свих 379 путника и чланова посаде евакуисано низ падобране за хитне случајеве и сви су преживели.

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да се у 2024-ој години очекује рад на реализацији бројних великих пројеката, као што су Београдски метро, Експо, Београдска аутобуска станица, Кампус БИО 4, путеви, пруге, канализациона мрежа, радови у Београду на води. Новац за те пројекте обезбеђен је у буџету за ову годину, рекао је Мали у новогодишњем интервјуу за Танјуг. Он је указао да ниједна инвестиција није заустављена, и да свака доприноси расту БЕ-ДЕ-ПЕ-а, и развоју инфраструктуре у Србији.

Патријарх Порфирије поделио је у крипти Храма Светог Саве божићне пакетиће деци без родитељског старања из Дома у Звечанској, ученицима школа при београдским болницама и малишанима из породица са више деце. Патријарх је честитао предстојећи празник рођења Христовог, уз благослов и поруку да нас Христос све воли и да ће чути речи молитве кад год смо тужни и када год немамо коме да се обратимо.

Тениска репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале Јунајтед купа, пошто је Аустралија у Перту повела 2:0 у четвртфиналу тог такмичења. Победу Аустралији и пласман у полуфинале Јунајтед купа донела је Ајла Томљановић, која је савладала  Наталију Стевановић 6:1, 6:1. У првом мечу, Алекс де Минор  победио је Новака Ђоковића 6:4, 6:4. У току је сусрет мешовитих дублова, који нема резултатски значај.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници емисије Ненад Селаковић и Ирена Јеловац.

Продуцент Бојана Туфегџић.


 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару