Читај ми!

Отворена бирачка места на којима се понављају избори

У Србији се на више од 30 бирачких места понављају избори за посланике републичког парламента, на којима право гласа има нешто више од 19 хиљада људи. Понављају се и избори за одборнике Скупштине града Београда на три бирачка места. Избори се понављају на местима где није било могуће утврдити резултате гласања и на онима где су забележене изборне неправилности. Биралишта су отворена до 20 часова. Републичка изборна комисија одлучила је да у уторак другог јануара буде поновљено гласање за народне посланике на осам бирачких места у општинама Бачки Петровац, Бела Паланка, Беочин, Мионица и Петровац на Млави. Гласаће се од 7 до 20 часова.

У центру Београда код Теразијске чесме у подне је почело окупљање грађана на које је позвала иницијатива "Проглас", под слоганом "Не пристајемо". Захтевају да се нови парламентарни и локални избори у целој Србији одрже у року од шест месеци након процеса темељне промене изборних услова.
Учесницима протеста обратила се и Мариника Тепић која 13 дана штрајкује глађу.
"Све сам рекла што сам имала, ови избори морају бити поништени", рекла је Мариника Тепић, након чега је одведена у болницу. Учесници протеста кренули су у протестну шетњу до зграде Уставног суда.

Основни суд у Приштини продужио је меру судског притвора Миомиру Пантићу и Жарку Зарићу, Србима из Истока против којих се води истрага због наводног ратног злочина. Притвор је продужен за још два месеца, а обојица се тренутно налазе у Затвору високе безбедности у Подујеву, пренео је РТС-у њихов адвокат Дејан Васић. Најављујући жалбу на решење, Васић наводи да ће те аргументе презентовати Апелационом суду, од кога очекује рационалнији приступ.

У израелским нападима на централни део Појаса Газе у претходна 24 сата убијено је 100 Палестинаца, а више од 150 рањено, саопштили су палестински здравствени званичници. Израелске одбрамбене снаге испалиле су неколико тенковских граната и на камп Џабалија на северу те области, док су ратни авиони извели низ напада на јужни град Кан Јунис. Амерички Стејт департмент је, други пут овог месеца, заобишао Конгрес како би одобрио хитну продају оружја Израелу.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић.
Уредници вести: Реља Трајковић и Ирена Јеловац.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару