Читај ми!

Отворена деоница брзе саобраћајнице од Лајковца до Диваца

Деоница брзе саобраћајнице Иверак - Лајковац, од Лајковца до петље "Дивци", у дужини од 12 километара, отворена је за саобраћај. Изградњом те деонице град Ваљево ће се повезати са аутопутем Београд - Јужни Јадран и представљати попречну везу у путној мрежи Републике Србије. Такође ће се повезивати делови Републике Српске са аутопутем Е-763 и даље преко коридора 10, са Бугарском и Грчком.

Више јавно тужилаштво у Београду обавестило је јавност о поступањима након пријава које су достављене у вези са неправилностима на републичких и градских изборима. Формирана су два предмета због кривичних дела фалсификовање исправа и прослеђена су Првом основном јавном тужилаштву у Београду. У саопштењу се наводи и да је Трећем основном јавном тужилаштву у Београду 17. децембра поднето пет пријава у вези са изборима на територији Београда и да су у свим случајевима дежурни тужиоци наложили полицији да изађе на терен, као и да обави разговоре са подносиоцима пријава.

Државне заставе у Чешкој спуштене су на пола копља у дану жалости, проглашеном након масовног убиства у четвртак на Карловом универзитету када је 24-годишњи студент убио 14 и ранио 25 особа, а потом извршио самоубиство. У катедрали Светог Вида одржана је миса за погинуле, којој су присуствовали државни званичници. У целој земљи огласила су се црквена звона. Грађани одају пошту убијенима. У Прагу, али и у другим чешким градовима појачане су мере полицијског наџора.

Израел је саопштио да је војска у борбама у јужном делу града Газе убила бројне припаднике Хамаса. Наводи се да су израелски војници отворили ватру да би навели десетине наоружаних људи да побегну у зграду која се користи као командни центар Хамаса и да је зграду тада напао израелски борбени авион. Претходно су представници спасилачких служби у Гази саопштили да је у израелском ваздушном нападу на град Газу убијено 76 чланова шире палестинске породице. Израелска војска тврди да има оперативну контролу над тим подручјем, али да се и даље бори са мањим ћелијама Хамаса.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић
Уредници вести: Ирена Јеловац и Марица Сердар

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару