Читај ми!

Путуј, Европо

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Манчестер ситија 3:2 у шестом колу групне фазе Лиге шампиона. Звезда се,тако, још једним поразом и са само једним освојеним бодом, опростила од Лиге шампиона. Биланс црвено-белих у Групи Г су пет пораза и један реми уз гол разлику од седам датих и 15 примљених голова. Чућемо шта о мечу играном синоћ на стадиону Рајко Митић кажу играчи Црвене звезде Драговић, Спајић и Мијатовић, као и наш саговорник- коментатор Радован Кривокапић.

Вечерас утакмице на европској сцени,, играју и ТСЦ и Чукарички. Екипа из Бачке Тополе гостује Олимпијакосу у Пиреју, у оквиру шестог кола групне фазе Лиге Европе. Победа тиму из Бачке Тополе може донети пласман у Лигу конференција, док би поразом окончао надметање у европским оквирима. Утакмица почиње у 21 час, док у предвечерњем термину, од 18 часова и 45 минута, Чукарички гостује белгијском Генту. Тим с Бановог брда, после  пет одиграних кола у Лиги конференција, заузима последње место у групи, без освојених бодова и са скором од два дата и чак 14 примљених голова. Чућемо шта уочи ових сусрета кажу играч ТСЦ-а Милан Радан и тренер овог клуба Жарко Лазетић, док у име Чукаричког причају тренер Игор Матић и голман `брђана` Ненад Филиповић.

Говоримо и о женском фудбалу, најбоља репрезентација Србије дознала је име ривалки у баражу за пласман у А дивизију Лиге нација. Биће то селекција Исланда, са којом наш државни тим нема добар скор, али мишљење селектора Драгише Зечевића и девојака је да нам та екипа највише одговара, и у њој је дошло до смене генерација. Бараж утакмице играће се 21. и 28. фебруара, Србија у првом дуелу има предност домаћег терена.

 Амерички кошаркаш Деметре Робертс потписао је уговор са ФМП-ом, саопштио је клуб из Железника, уз напомену да он игра на позицији плејмејкера. ФМП је, такође, објавио  да је нови тренер клуба Стеван Мијовић. Од 19 часова, дакле у истом термину , у Лиги шампиона, са својим ривалима, играју два најбоља српска клуба: Партизан гостује Жалгирису у Каунасу, док Црвена звезда дочекује берлинску Албу, тренутно `фењераша` на табели елитног такмичења.

У Подгорици се ближи крају шампионат Европе у голбалу, параолимпијском спорту за слепе и слабовиде, али на њему нема Србије, иако је некада наша земља била велесила у овом спорту. То не значи да није било такмичара из Србије међу специјалним гостима, о томе нам прича један од њих, професор доктор Марко Александровић са нишког ДИФ-а, један од најбољих стручњака из области физичког вежбања особа са инвалидитетом у Европи.

Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1, извођачи радова у студију су Мирослав Антонијевић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару