Читај ми!

Суоснивач Епл-а Стив Вознијак у Београду

Председник Александар Вучић разговарао је у Београду са суоснивачем компаније Епл Стивом Вознијаком о унапређењу додатног образовања у Србији. На заједничкој конференцији за медије, Вучић је истакао да је Вознијак годинама укључен у различите пословне и филантропске подухвате и да се фокусира првенствено на обучавање деце од 11 до 13 година компјутерским вештинама. Председник Вучић најавио је да ће Влада доделити српске пасоше Стиву Вознијаку и његовој супрузи. У обраћању медијима, Вознијак је захвалио на указаној части и рекао како жели да буде део промовисања Србије и њених интереса. Вознијак је између осталог основао и платформу за образовање и обуку након средњег образовања фокусирану на софтверско инжењерство и развој технологије, а однедавно је и суоснивач платформе за трговину и уштеду енергије засноване на блокчејн технологији.

Македонско Министарство правде затражило је од надлежних турских органа да првоосумњичени за двоструко убиство Љупчо Палевски буде задржан у притвору до окончања поступка о изручењу. Истакли су да "неће чекати да истекне рок од 40 дана за подношење захтева за екстрадицију". Убиство малолетне Вање Ђорчевске узнемирило је грађане Северне Македоније и земаља региона, а на друштвеним мрежама покренута је петиција којом се тражи смртна казна за убицу девојчице. Друга жртва је 74-годишњи мушкарац.

Израелске јединице почеле су "трећу фазу" копнене операције на Појас Газе и стигле до "срца" Кан Јуниса - највећег града на југу области.
Саудијски медији преносе да је израелска војска опколила дом лидера Хамаса Јахје Синвара у Кан Јунису, али како нема назнака да се он налази у опкољеном објекту. "Нема могућности да се таоци врате кући", каже премијер Бењамин Нетањаху. Катар потврђује да и даље трају преговори за обнову примирја, ослобађање талаца и размену заробљеника. Наставак борби у Гази појачао је кризу глади у тој палестинској области, саопштено је из Уједињених нација.

Председник Венецуеле Николас Мадуро изјавио је да ће одобрити истраживање нафте и гаса у спорном подручју на територији суседне
Гвајане упркос неслагању Међународног суда правде. Рекао је да ће државна нафтна компанија и државни произвођач гвожђа и челика поделити спорни регион. Гвајана је протестовала против ових Мадурових изјава и најавила да ће се жалити Уједињеним нацијама.

У Лозници и у Лазаревцу ухапшено је осам особа због сумње да су пореском утајом оштетили буџет Србије за више од 179 милиона динара.
Двојица ухапшених се терете да су - од јануара 2019. до децембра прошле године - од власника више привредних субјеката прибавили 786 лажних рачуна о наводној набавци секундарних сировина. Како се сумња, извршили су пренос новчаних средстава од преко 617 милиона динара својим помагачима, који су их потом подигли у готовини и вратили осумњиченима. На тај начин избегли су да обрачунају и плате порез на приходе од капитала и порез на добит.

Кошаркаши Црвене звезде играју против Валенсије утакмицу 12-ог кола Евролиге. Дуел у Шпанији почиње у 20 часова и 30 минута.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Слободан Петровић.
Уредници вести Реља Трајковић и Ненад Селаковић.
Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару