Читај ми!

Мићовић: Цене горива без већих турбуленција

Израелска војска је појачала нападе с мора, копна и из ваздуха. Проширена је копнена офанзива у јужном делу Појаса Газе. На друштвеним мрежама постављено је ново наређење Палестинцима да напусте 20 области у палестинској енклави. Портпарол Уницефа упозорава да нико није безбедан на југу Газе, јер - каже - бомбе падају на 10 минута. Немирно је и на Западној обали, где је у рацијама ухапшено најмање 60 Палестинаца.

Украјинска противваздушна одбрана је током ноћи уништила 18 дронова од 23 беспилотне летелице којима је Русија напала најмање девет области Украјине. Најтеже борбе су у источним градовима Марјинки, Авдејевки и Бахмуту, али и у Харковској регији на југу Украјине. На другој страни, украјинске снаге су у Луганској области напале складиште нафте под контролом проруских снага, саопштиле су локалне власти. Нема информација о жртвама. Председник Бугарске Румен Радев ставио је вето на одлуку о бесплатној испоруци бугарских оклопних возила Украјини.

Након седмодневне потраге, пронађено је тело 14-годишње девојчице Вање Ђорђевске из Скопља. Полиција наводи да је убијена истог дана када је и нестала, 27-ог новембра. Министар унутрашњих послова Оливер Спасовски потврдио је да је отац један од организатора отмице чији циљ је била изнуда новца од мајке. За убиство девојчице у Скопљу, и убиство старијег мушкарца у околини Велеса, министар је рекао да је осумњичено пет особа, а три особе су притворене. Тужилац Гаврил Бубевски је навео да је убијени 74-орогодишњи мушкарац једном од осумњичених за убиство девојчице дуговао 500 евра. Главни организатор и извршилац, који је малолетницу убио из пиштоља, побегао је из Северне Македоније са адвокатом, прво у Београд, а потом у Бугарску. У основној школи коју је девојчица похађала - отворена је књига жалости.

Трећу годину Криминалистичко-полицијски универзитет учествује у кампањи "Шеснаест дана активизма против насиља над женама". У ту кампању укључено је хиљаду 700 организација у више од стотину земаља света. Током 16 дана одржавају се предавања, радионице, округли столови и обука у вези са родно заснованим насиљем и насиљем у породици. У кампањи учествује и амбасада Сједињених Америчких Држава.

Медицински факултет Универзитета у Београду и Институт Торлак потписали су Уговор о пословно-техничкој сарадњи. Основни циљ је да се кроз размену знања стручњака из области вирусологије и имунологије студентима омогући да стекну практична знања после завршених студија.

Уредник емисије Наташа Ракетић.
Уредници вести Ирена Јеловац и Марица Сердар.
Продуцент Љубинка Добриловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару