Читај ми!

И даље на слази ванредна ситуација у 5 општина

У Бабушници, Новој Вароши, Црној Трави, деловима Врања и у Књажевцу и даље је ванредна ситуација због проблема насталих после снежних падавина. Путеви у већем делу земље су проходни, као и ка зимским туристичким центрима. Велики део Студенице и даље је без струје, а на терену су екипе ЕПС-а које раде на успостављању високонапонске мреже. Има проблема и са сигналом мобилне и фиксне телефоније. Током ноћи је због одрона био обустављен саобраћај на двема деоницама локалних путева.

Родитељи деце убијене трећег маја у масакру у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду, али и други грађани, окупили су се јутрос испред те школе и прошетали до зграде Владе, где су оставили поруке "Трећи мај и даље траје". Разлози су, како су навели, то што још ништа није урађено поводом иницијативе да школа постане Меморијални центар, као и одлука Савета родитеља да Бранко Анђелковић, отац убијене ученице, не буде изабран у Школски одбор.

Србија и Казахстан имају традиционално добре и пријатељске односе и две државе ће радити на унапређењу сарадње на свим пољима, изјавио је шеф дипломатије Ивица Дачић. Након разговора с колегом из Казахстана Муратом Нуртлеуом у Београду, нагласио је да званична Астана у потпуности подржава позицију Србије. Министар Нуртлеу је рекао да економска сарадња Казахстана и Србије напредује. Меморандуме о сарадњи, са шефом казахстанске дипломатије потписали су министри културе и спорта.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг уверен је да би предлог за Заједницу српских општина могао допринети проналажењу решења и постизању напретка у дијалогу Београда и Приштине. Он је на састанку у Бриселу додао да су у протеклом периоду виђени озбиљни инциденти и напади на снаге НАТО-а на Космету. Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да се разговарало и о већој подршци евроатлантској будућности Западног Балкана.

Током ноћи сукобили су се палестински наоружани нападачи и израелске трупе у граду Џенину на северу Западне обале, известили су палестински медији. Израел је добио списак са именима талаца које ће Хамас данас ослободити. Египатски медији јављају да је Хамас поставио трајни прекид ватре у Појасу Газе као предуслов за ослобађање заробљених припадника Израелских одбрамбених снага. Катар, кључни посредник, покушава да обезбеди продужетак примирја које се завршава у поноћ. Израел најављује да ће поравнати рачуне с Катаром, јер је - према речима званичника - "играо лошу улогу" пошто је оправдавао Хамасове активности.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.
Уредници вести Реља Трајковић и Ненад Селаковић.
Продуцент Бојана Туфегџић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару