Читај ми!

Тријумф за историју

Мушка шаховска репрезентација забележила је величанствену успех, освајањем Првенства Европе у Будви. У одлучујућем мечу наши играчи били су бољи од Грчке, савладали је резултатом 3:1 и ушли у историју. Победничку екипу чине Александар Предке, Алексеј Сарана, Александар Инђић, Роберт Маркуш и Велимир Ивић, селектор и тренер су Миодраг и Милош Перуновић. Даме из Србије освојиле су запажено осмо место на шампионату Старог континента, уз важну напомену да су Теодора Ињац и Тијана Мандура биле најбоље на својим таблама

Српска репрезентативка у стрељаштву Зорана Аруновић освојила је четврто место у дисциплини ваздушни пиштољ у финалу Светског купа, који се одржава у Дохи. у финале је ушла са четвртог места у квалификацијама, са три круга заостатка за Кинескињом Ксуе Ли.Прва три места припала су кинеским такмичаркама. Дамир Микец је освојио десето место у дисциплини ваздушни пиштољ. Он није успео да уђе у финале, пошто је у квалификацијама погодио 581 круг. Сутра ће бити одржана такмичења ваздушном пушком, а Србију ће у мушкој конкуренцији представљати Лазар Ковачевић.

Млади српски тенисер Миомир Кецмановић изразио је уверење да ће тениска репрезентација Србије дати свој максимум и освојити трофеј у Дејвис купу. Тенисери Србије против селекције Велике Британије у четвртак почињу надметање у четвртфиналу у Малаги. Наш репрезентативац је је посебно истакао одличну атмосферу која влада и тиму Србије. данас је већ први тренинг са Ђоковићем, чијем се тријумфу у Торину сви искрено и бесконачно радују.

 Спортско друштво Црвена звезда наставља са акцијом “Звездин понедељак”, која је одржана данас у „Ред кафеу“ на западној трибини стадиона “Рајко Митић”. На четвртом дружењу са спортистима Црвене звезде присуствовале су рукометашице, одбојкашице, рагбисти Црвене звезде, као и ученици Основне школе „Карађорђе“ из Београда. Одлуком Управног одбора СД Црвена звезда покренута је акција “Звездин понедељак”. Идеја ове акције је да спортисти Црвене звезде проведу време у дружењу са звездашима, одговарају на њихова питања и разговорају о протеклом периоду и будућим плановима.

 Одбојкаши суботичког Спартака у Купу изазивача, у шеснаестини такмичења, дочекују португалски Фонте Бастардо Азора, док краљевачка Рибница, у истом такмичењу, гостује финској екипи Вилан Ликунтахала. Кошаркаши Партизана наставили су лошу традицију у дуелима са Цедевита Олимпијом, у Љубљани су поражени резултатом 95:91, док је Црвена звезда била боља од Морнара 95:75.

 Послушајте у данашњем `Спортском журналу` оно о чему ћете сутра моћи да читате у новинама. Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 

 


Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару