Читај ми!

Од чега зависи животни стандард?

Креатори економске политике поручују да је буџет за наредну годину развојни и уравнотежен, а да грађани могу да очекују повећање животног стандарда. Најављено је повећање плата у јавном сектору од 10 одсто, минималне зараде 17,8 а пензија 14.8 процената. Крајем новембра биће исплаћено и 20.000 динара једнократне помоћи свим пензионерима. Истовремено, од 1. новембра, домаћинства ће се суочити са трећим поскупљењем струје у износу од осам одсто и гаса од 10 одсто. О томе колики је раскорак између личних примања и онога што за њих можемо да платимо, разговарамо са професором Дејаном Молнаром са Економског факултета.

Током претходних година велики број грађана у потпуности је уместо новца, почео да користи платне картице. Иако је плаћање картицама једноставно и у већини случајева потпуно безбедно, није искључена могућност да буду злоупотребљене. Од чега зависи да ли ће банка помоћи свом клијенту и на који начин, питамо Младена Алфировића, правног саветника Националне организације потрошача Србије.

Институт за криминолошка и социолошка истраживања и Адвокатска комора Војводине организовали су Међународни научни скуп „Старији људи и дискриминација: превенција и реакција”. На овом дводневном састанку изнети су резултати научних истраживања која говоре о њиховом положају у друштву. Према најновијој статистици последњег пописа, старије особе чине 23 одсто популације Србије. Колико се поштују, односно крше права људи те животне доби, разговарамо са др Иваном Стевановић, директорком Института.

Била је касета. Био је ЦД. Био је YouTube. А онда се последњих неколико година десио повратак плоча које се, како тврде колекционари, продају у рекордним тиражима. Зашто је винил поново у моди, разговарамо са Александаром Петровићем – Селтиком, фронтменом групе Orthodox Celt и уредником емисија Програма за децу, младе и породицу. Од њега ћете чути и ко је овогодишњи победник конкурса за оригиналну музику за емисију „Добро јутро децо“ Првог програма Радио Београда

У нашем Магазину говоримо и о управо завршеном шездесет шестом Међународном београдском сајму књига, најрепрезентативнијој књижевној манифестацији у овом делу Европе. Под слоганом „Живеле књиге“, више од 400 домаћих и иностраних издавача, писци, посетиоци и сви други поштоваоци књижевности могли су да уживају у лепој речи и бројним програмима. Шта књигу одржава и чини је живом, без обзира на еру дигитализације која својом лакоћом и примамљивошћу одвлачи део читалачке публике?

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару