Читај ми!

Домаћи дерби за Европу

Од 18 часова и 30 минута, гарантовано у врелој атмосфери у Штарк Арени. играју кошаркаши Партизана и Црвене звезде. Већ за неколико дана, прецизније у понедељак, два највећа клуба Србије састаће се и у оквиру АБА лиге, а вечерас су у улози домаћина црно-бели. Црвено-бели навијаче нећемо видети на трибинама јер, како незванично сазнајемо, било им је понуђено само 300 улазница, што су они одбили. А на паркету- код домаћина под знаком питања је Смаилагић, док у Звезди сигурно неће играти Недовић и Лазић. Слушаоци Радио Београда 1 моћи ће вечерас да прате пренос евродербија наших најбољих екипа, репортер из велелепне београдске дворане биће Слободан Малетић.

Шпанац Мигел Анхел Перез, Литванац Гутис Вилијус и Естонац Раин Перанди, иначе, судиће меч петог кола Евролиге између Партизана и Црвене звезде, саопштено је на званичном сајту најквалитетнијег европског клупског такмичења. А тамо далеко, преко океана, почео је нови шампионат NBA лиге, у оквиру кога игра чак седморица наших кошаркаша. Колега Александар Жигић разговарао је са двојицом од њих, Алексејем Покушевским и Василијем Мицићем, који је чврсто обећао да ће бранити боје своје земље на Олимпијским играма у Паризу.

Фудбалери Црвене звезде поражени су на гостовању од Лајпцига 3:1 у трећем колу Групе Г Лиге шампиона. Већ 7. новембра игра се меч са истом екипом пред београдском публиком, али треба рећи да су се Немци и Манчестер Сити већ заслужено издвојили као две водеће екипе групе, док ће Звезда и Јанг Бојс одлучивати о томе ко ће и пролеће дочекати у Европи. Јуче је одиграно коло богато погоцима, на осам утакмица било их је чак 28, само на једном сусрету, између Њукасла и Дортмунда, пао је тек један гол, на осталим теренима по три или више. Утакмицу је у Лајпцигу, на лицу места, за наше слушаоце, пратио Милан Биговић, тако да ћемо чути и његов ођавни коментар са ове утакмице, као и изјаве српског шампиона.

Српски стручњак Младен Крстајић више није селектор репрезентације Бугарске, објавио је Фудбалски савез ове земље. Руководство ФСБ одлучило је да прекине сарадњу са Младеном Крстајићем, након незадовољавајућих резултата националне селекције у квалификацијама за Европско првенство 2024. године. Два наша клуба данас играју мечеве у Европи: фудбалери ТСЦ-а дочекују немачког Фрајбурга, осмопласирану екипу Бундеслиге, у трећем колу Лиге Европе, од 18 часова и 45 минута, па ћемо чути изјаве тренера Жарка Лазетића и играча Милоша Пантовића, стрелца изједначујућег поготка у мечу са Олимпијакосом. Нешто доцније, од 21 час, Чукарички гостује Фиорентини у трећем колу Лиге конференције, у сусрет мечу у Фиренци прича тренер `брђана` Игор Матић.

И одбојкаши играју куп утакмице на европској сцени. Партизан се у 3. мечу квалификација за Лигу шампиона, у дворани Александар Николић, састаје са грчким Олимпијакосом, премда се већ зна да су обе екипе обезбедиле даљи пласман. Војводина иде у пољски Жешув, где ће у улози домаћина бити украјинска екипа Полисја Житомир, у оквиру ЦЕВ купа. Јуче, у Купу изазивача, суботички Спартак бољи од норвешке екипе Форде, без изгубљеног сета. Убедљив је, резултатски, био и крагујевачки Раднички, такође 3.0 у дуелу са швајцарским Амрисвилом, али и у мечу који је имао два дуга тајбрејка. Наш саговорник је тренер Радничког Алекса Брђовић.

О свему поменутом, као и о другим актуелностима из света спорта- овог поподнева на Радио Београду 1, у емисији коју припрема Спортска редакција нашег програма.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару