Нови бодови за Србију

Одбојкаши Србије савладали су репрезентацију Египта 3:1, по сетовима 18:25, 25:19, 25:14, 25:16, у трећем колу Групе Б квалификација за Олимпијске игре. Они су тако, после преокрета,  уписали други тријумф у Токију. Најефикаснији играч у редовима Србије био је Марко Ивовић са 14 поена, један мање је имао Урош Ковачевић, а 11 је убележио Дражен Лубурић. Србија ће у наредном колу играти против селекције Финске,сутра ујутру од 6 часова по средњоевропском времену. Пласман на Олимпијске игре избориће две најбоље репрезентације из сваке групе

 Женски рукометни клуб Црвена звезда у новом руху ушао је у шампионат Србије, али и са огромним амбицијама. Чак девет појачања довео је Милан Вујко, који је најзаслужнији за овај пројекат и стварање велике Звезде. Поред осталих, право из Турске у матични клуб вратила се Катарина Манчић, пивотмен са репрезентативним стажом, први пут ће на паркет сутраод 17 часова, у дербију са екипом Железничара из Инђије. Катарина је у Турској, иначе, са својим клубом освојила Суперкуп и пласирала се у друго коло ЕХФ купа, сада су јој амбиције везане за Звезду, за коју је дебитовала у првом тиму са својих 16 година.

Фудбалски клуб Партизан први пут од марта 2022. године нашао се на првом месту Супер лиге Србије. Три бода освојили су и у суботу у Крушевцу, а у наредном колу на свом стадиону угостиће екипу Младости из Лучана.Уз то, фудбалер црно-белих Михајло Илић  налази се на коначном списку А репрезентације Србије за предстојеће дуеле са Мађарском и Црном Гором у квалфикацијама за Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Немачкој. Србија ће 14. октобра гостовати Мађарској у Будимпешти, а три дана касније дочекаће Црну Гору у Београду.

Дејан Мајес, селектор футсал селекције Србије такође је данас наш саговорник. Разговарамо после првог тренинга на новом окупљању репрезентације, уоичи двомеча са Украјином. Здравствени билтен није баш најповољнији, али зато вољни моменат јесте на нивоу, и више од тога. Шестог октобра играће се први меч у Врању, врло важна утакмица је у питању, надамо се бодовима- за сада наши на конту имају победу над Пољском и реми са Белгијом.

Испратићемо и друге актуелности из домаћег и међународног спорта. У `Спортском журналу` слушајте данас оно о чему ћете читати сутра на новинским ступцима. У реализацији емисије коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1, учествују и Мирослав Антонијевић и Бојана Туфегџић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару