Читај ми!

Буђење уз турску кафу

Мушка сениорска репрезентација у одбојци Србије данас је тренирала у дворани `Јојоги` у којој ће се играти све утакмице Б групе квалификација за ОИ 2024. у Паризу. Србија ће у 1. колу Б групе играти против Турске сутра ујутру од 6.00 часова по средњоевропском времену,тако да љубитељи одбојке могу натенане да пију прву кафицу уз старт наших одбојкаша на Далеком истоку.

Утакмицом у Сплиту између истоименог клуба и Студентског центра почиње нова сезона у регионалној кошаркашкој АБА лиги. Титулу шампиона брани Партизан који је прошле сезоне у финалу плеј-офа био бољи од Црвене звезде укупним резултатом 3:2. АБА лига броји 14 тимова, пет српских, по три хрватске и црногорске, две словеначке и једне екипе из Босне и Херцеговине. Нови члан регионалног такмичења је Крка, а МЗТ из Скопља играће АБА 2 лигу.

У првом колу новог ватерполо првенства Србије за даме, Црвена звезда је неочекивано убедљиво, резултатом готово за Риплија- 30:6, савладала екипу Партизана. Сазнаћемо како је ову утакмицу доживела Драгана Ивковић, тренер црвено-белих девојака и какве су им амбиције у шампионату кога су тако убедљиво започеле.

Почела је јесења сезона Кроса РТС-а, први домаћин је Зајечар, одакле ће се наши репортери сутра јављати у трочасовној емисији на програму Радио Београда 1, као и кроз друге наше програмске садржаје. Послушаћемо разговор са Игором Божиновићем, генералним секретаром Спортског савеза града Зајечара. Наш колега Драгослав Гогић, дописник РТС-а из Крушевца и члан управе Удружења новинара Србије на генералној скупштини Балканске планинарске уније, одржаној на Метеорима у Грчкој, једногласно је изабран за председника ове организације.

Најављујемо и активности Соколског савеза Србије: сутра је отворено соколско првенство Београда и отворено соколско првенство Србије у пењању уз конопац, о томе нам прича председник Савеза Петар Стакић. Из спорта и друге вести: Саво Милошевић именован је и званично за селектора Босне и Херцеговине. Здравствено стање фудбалера Војводине Џонатана Болингија је стабилно, изашао је из вештачки индуковане коме. Српски тенисер Хамад Међедовић савладао је Руса Александра Шевченка са 2:0 (6:4, 6:4) у осмини турнира у Астани. За пласман у полуфинале, Међедовић ће се надметати са чешким тенисером Јиржијем Лехечком. Утакмицом Војводине и ИМТ-а са Новог Београда, од 18 часова и 30 минута, почиње 10. коло Суперлиге Србије. Црвена звезда играће на свом стадиону против Радничког из Ниша, док Партизан гостује у Крушевцу код Напретка.

Одбојкашки клуб Обилић обележава 70 година постојања на разне начине, такмичењима свих категорија, па тако и 35. турниром који се игра на паркету Зуботехничке школе у Београду. Наш саговорник је доајен Обилића, дугогодишњи агилни и поуздани генерални секретар `витезова` Слободан Милошевић.         

Слушајте у `Спортском журналу` Радио Београда 1 оно о чему ћете сутра моћи да читате на ступцима штампе. Продуцент емисије је Александар Радовић.

Уредник и водитељ: Жељко Стефановић.

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару