Читај ми!

Председник Вучић се обраћа лидерима на ГС УН

Трећег дана заседања Генералне скупштине Уједињених нација, учесницима ће се обратити председник Александар Вучић. Како је рекао, принципи међународног јавног права и Косово и Метохија биће  главне теме његовог говора. Наглашава да ситуација у јужној српској покрајини полако измиче контроли и да ће тражити хитну седницу Савета безбедности о том питању. Обраћање председника Вучића на Генералној скупштини преносићемо од 17 часова.

Привредна делегација Србије протеклих дана у Њујорку искористила је сусрете за договоре о новим, конкретним пројектима са многим земљама, изјавио је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж. Како каже, разговарали су са званичницима Уједињених Арапских Емирата, Саудијске Арабије и Азербејџана, али и са Руандом и Сомалијом, чија тржишта пружају велике могућности за пласман производа свих грана наше привреде.

Србија је приступила Програму јединственог тржишта Европске уније. Учешћем у том програму, домаћа мала и средња предузећа добиће прилику да кроз различите инструменте подршке, а посебно кроз наставак рада Европске мреже предузетништва у Србији, унапреде своју конкурентност и интернационализују своје пословање. Споразум су потписали министар финансија Синиша Мали и генерална директорка за унутрашње тржиште, предузетништво и мала и средња предузећа Европске комисије Керстин Јорна.

Од првог новембра гас у Србији поскупеће 10 одсто, саопштава Савет Агенције за енергетику. Тако ће цена природног гаса износити 5,02 динара по киловат-часу. И након овог повећања, како наводи Агенција, цена гаса за јавно снабдевање у Србији и даље је међу најнижима у Европи.

И поред прекида ватре, који је на снази, прекршено је примирје у области Нагорно-Карабаха. Након састанка у Јевлаху, није постигнут финални споразум Јермена са Азербејџаном. Осумњичени за напад на руске мировњаке у Нагорно-Карабаху приведени су, а смењен је командант корпуса Оружаних снага Азербејџана, преносе РИА новости. Председник Азербејџана Илхам Алијев, током разговора с руским колегом Владимиром Путином, извинио се због погибије руских мировањака.

Фудбалери Те-Ес-Це-а играће у Лондону против Вест Хема у првом колу Лиге Европе. Утакмица почиње у 21 час. У Лиги конференција, у 18 часова и 45 минута, Чукарички се у Будимпешти састаје са Ференцварошем.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Марица Сердар.

Продуцент Светлана Стевановић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи