Читај ми!

Балкон за мајсторе

Свечани дочек кошаркаша Србије биће организован на платоу испред Градске скупшине Београда. Очекује се да "орлови" појаве на балкону Старог двора у 20 часова, док ће претходно председник Републике Србије Александар Вучић уприличити пријем за освајаче сребрне медаље на Мундобаскету. "Орлови" су касно ноћас допутовали из Маниле, сачекали су их навијачи повицима "Шампиони". Пренос је на Првом тв каналу РТС-а, као и на програму Радио Београда 1.

Дејвис куп репрезентација Србије налази се у Валенсији, где је ове седмице очекују дуели са Јужном Корејом, Шпанијом и Чешком, први меч на програму је већ данас.Екипа ће бити комплетна када се саиграчима придружи Новак Ђоковић, који је у недељу освојио своју 24. гренд слем титулу у каријери. Чућемо Илију Бозољца, некадашњег тенисера, актуелног помоћног тренера у Стручном штабу нашег државног тима.

Мушка сениорска репрезентација Србије ће од 18 часова играти са Пољском од 18 часова. Победник овог дуела играће у полуфиналу против Словеније, која је у у првом четвртфиналу победила Украјину са 3:1. Француска је у Варни, у другом четвртфиналу савладала Румунију са 3:0, па ће у полуфиналу играти са победником дуела Италија - Холандија. Маја Огњеновић, капитен и техничар сениорки Србије, отпутовала је у Нингбо , где ће се прикључити саиграчицама на турниру А групе квалификација за ОИ 2024. Женска сениорска репрезентација Србије, актуелни светски првак, бронзана са ОИ 2021. и вицешампион Европе, тренира у Шенжену, а у четвртак, 14. септембра преселиће се у Нингбо.

И ветерани у кошарци бриљирају- донели су две бронзане медаље из Мар Дел Плате у Аргентини, у категоријама 50+ и 65+, у овој другој најбоји стрелац био је наш саговорник Блаж Стојановић ( 72 ), легенда ОКК Београда и бивши председник КСС. Футсал репрезентација Србијеје на окупу, у сусрет квалификацијама за СП у Узбекистану. Играће најпре у Пољској, потом ће у Смедереву дочекати Белгију. Највећи проблем: чак петорица играча је ван строја.

Фудбалерке Спартака начиниле су велики успех у Скандинавији, тријумфом на турниру у Данској, где су у финалном мечу савладале екипу КУПС-а. У петак ће сазнати име последњег ривала са којим ће играти двомеч почетком октобра, боља екипа ће у групну фазу Лиге шампиона. Спартак је заиста то заслужио, годинама се доми нантне у домаћем фудбалу и неколикос езона већ за длаку им измиче пласман у елитно такмичење, сада би то могло бити то. Разговарамо са Бојаном Арсићем, шефом струке суботичких `голубица`.

Вечерас- сви на балкон, а поподне - уз радио и наш `Спортски журнал`, емисију коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Спортски журнал Спортски журнал

Autor:
Спортска редакција Радио Београда 1

Слушајте данас оно о чему ћете читати у сутрашњим новинама! [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару