Читај ми!

Баскеташи у полуфиналу

Успех до успеха српских спортиста- уз све остале, и баскеташи Србије су, после велике борбе и неизвесне завршнице, победили Холандију 21:19 и пласирали се у полуфинале Европског првенства. На програму је данас у 17.30 часова, Срби играју са већ традиционалним ривалом, селекцијом Летоније, док 25 минута доцније почиње сусрет између Литваније и Француске. Колико да подсетимо: Србија је четвороструки узастопни шампион Европе и брани злато освојено прошле године у Грацу.

А они који играју стандардну кошарку, сви на свету, још су пуни утисака после убедљиве победе репрезентације Србије над Литванијом, похвале стижу и на избор тактике нашег селектора Светислава Пешића. Иде се у сусрет дуелу селекцији са јаворовим листом на грудима, биће то и физички исцрпљујући меч. Никола Милутинов рекао је да су његови саиграчи спремни на „тучу“ са Канађанима и да екипу очекује захтевна утакмица. Игра се сутра пре подне по средњоевропском времену од 10.45 часова, ривали у другом полуфиналу су САД и Немачка, овај меч игра се од 14.45 часова.

Фудбалери Србије играће са Мађарском утакмицу петог кола квалификација за Европско првенство. Биланс репрезентација у последњих пет утакмица је исти, по четири тријумфа и по један реми имају обе селекције, што представља увертиру за неизвестан дуел, а уједно и борбу за прво место у Групи Г. Пренос утакмице Србија - Мађарска је на Првом тв каналу РТС-а, као и на програму Радио Београда 1, вечерас од 20.45 часова.

Шпанац Карлос Алкараз пласирао се у полуфинале Ју-Ес опена након што је убедљиво савладао Александра Зверева са 3:0 у сетовима (6:3, 6:2, 6:4). Ривал у борби за финале биће му Данил Медведев. Ђоковић ће за пласман у саму завршницу играти са двадесетогодишњим Американцем Беном Шелтоном, који је претходно био бољи од Френсиса Тијафоа. Меч је на програму у петак, 8. септембра. Новак је у одличној форми и то нас све радује, из све снаге иде ка новом врхунском одличју на територији САД.

Овогодишње Светско првенство на Ади Циганлији највеће је веслачко такмичење од Олимпијских игара, које су 2020. године одржане у Токију. За седам дана колико трају такмичења, Београд ће угостити више од 1.000 такмичара из 72 земље. Осим за медаље, веслачи се на 51. Светском првенству у веслању борити и за пласман на Олимпијске игре које се следеће године одржавају у Паризу. Мартин Мачковић и Милош Васић нису успели да се пласирају у полуфинале СП двојца без кормилара, пошто су у првој четвртфиналној трци заузели пето место. Александар Беђик и Александар Филиповић такође нису обезбедили место у полуфиналу дубл скула, пошто су у трећој четвртфиналној трци заузели шесто место.

Бавимо се и одбојком, наша мушка репрезентација сели се у Бари, где ће у недељу играти меч осмине финала Европског првенства са селекцијом Чешке. `Кнедличке` су синоћ биле знатно боље од Северне Македоније, па ће се тако наћи на паркету са нашим момцима. Италија је синоћ у драматичном мечу, у пет сетова, савладала Немачку, али је остао утисак о снази `панцера`, који су у четвртом сету напросто одували момке са Апенина. Данас је слободан дан, екипе се селе, смештају у нове градове и онда ће приступити припремама за наредне ривале. И српска селекција има времена за предах, са Чесима - како смо већ констатовали- играју тек у недељу.

 

Заиста богат садржај у данашњој емисији, коју свакодневно припрема и реализује Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Спортски журнал Спортски журнал

Autor:
Спортска редакција Радио Београда 1

Слушајте данас оно о чему ћете читати у сутрашњим новинама! [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару