Читај ми!

Одјеци сребра

Одбојкашице Србије синоћ нису успеле да освоје ново европско злато, Међутим, нису нас разочарале наступом, приступом и жељом. Прекопута мреже имале су фантастичну репрезентацију Турске, чији су највећи адути пореклом са Кубе и Италије. Кубанка Мелиса Варгас предводила је наше ривалке до шампионског наслова на терену, а са клупе добро познато лице Данијеле Сантарели, некадашњи селектор Србије. Ипак, нашим одбојкашицама нема шта да се замери. Тијана Бошковић, Маја Огњеновић, Бјанка Буша и остале грације наше репрезентације једноставно нису имале среће у одлучујућим моментима. Нема много времена за туговање у врхунском професионалном спорту, јер их већ од осмог септембра очекује квалификациони турнир за Олимпијске игре у Паризу.

Наши одбојкаши вечерас наступају у четвртом колу Европског првенсва у Италији, где ће им од 18 часова ривал бити селекција Естоније. У досадашњем току такмичења, Орлови су забележили две победе и један пораз од домаћина такмичења, па тренутно заузимају трећу позицију иза Италије и Немачке, док је наш данашњи противник на позицији број 4. Белгија и Швајцарска деле пето место са по једним бодом.

Кошаркаши Србије данас имају слободан дан на Светском првенству у Манили. Они су јуче обезбедили четвртфинале и сусрет са Литванијом која је савладала Американце у дирекнтој борби за прво место. Међутим, синоћ је све остало у сенци вести да је Бориши Симанићу извађен бубрег, након повреде коју је задобио у мечу са Јужним Суданом у првој фази такмичења. О свему томе са лица места извештаваће нас репортер Радио Београда Слободан Малетић.

Други тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у своје 14 четвртфинале УС Опена, пошто је рано јутрос елиминисао хрватског прдстваника Борну Гоја. Наредни ривал Новаку биће домаћи представник Тејлор Фриц.

На Ади Цигалнији се од јуче па све до 10. септембра одржава Светско првенство у веслању. Наше језеро угостиће преко 600 такмичара из целог света. Наши веслачи су већ обезбедили кроз квалификације учешће у четвртфиналима својих дисциплина, а током емисије чућете и разговор са директором такмичења Зораном Јовановићем.

Вечреас од 19 часова играће се последња утакмица шестог кола фудбалске Суперлиге Србије. Железничар у Панчеву дочекује екипу Чукаричког. Синоћ је Партизан голом Немање Николића у последњем минуту надокнаде донео важну победу црно-белима, након резултатског заостатка од 2:0, Партизан је славио са 3:2.

Фудбалери Србије у четвртак дочекују Мађарску, у петом колу квалификација за Еворпско првенство. Уочи те утакмице, селектор Србије Драган Стојковић објавио је списак играча на које ће рачунати. Иначе мечу ће моћи да присуствују само деца узраста до 14 година. Истакнути фудбалски посленик Радмило Михајловић анализирао је за наш програм све актуелности у табору наше репрезентације и домаћег фудбалског првенства.

Данашњу емисију уређује и води Милош Панић.

Спортски журнал Спортски журнал

Autor:
Спортска редакција Радио Београда 1

Слушајте данас оно о чему ћете читати у сутрашњим новинама! [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару