Читај ми!

Ангелина у финалу

Српска атлетичарка Ангелина Топић пласирала се у финале дисциплине скок увис пошто је у квалификацијама прескочила потребну норму од 192 центиметра. Топићева је све до висине 1,92 прескакала из прве, а висину 1,92 је прескочила из трећег покушаја и тако обезбедила пласман у финале и борбе за медаљу. Тада ће се такмичити укупно 15 атлетичарки, и то у недељу од 20 часова и пет минута. Са најактуелнијим атлетским вестима из главног града Мађарске јавља се новинарка Радио Београда 1 Снежана Пантовић.

Победама Италије над Анголом и Аустралије над Финском ,почело је такмичење на Мундобаскету који се одржава у три земља - Јапану, Индонезији и Филипинима. Црна Гора убедљива против Мексика, Летонија још убедљивија против Либана. Дерби дана игра се у оквиру Групе Х, а састају се Француска и Канада. Један од домаћина Светског првенству у кошарци, Филипини, одиграће прву утакмицу на Мундобаскету и, извесно, поставити нови рекорд по броју гледалаца. Да би рекорд био оборен, председник државе Фердинанд Маркос суспендовао је рад у школама и јавним институцијама у деловима града Метро Манила и Булакан, како би обезбедио долазак што више људи у дворану. Очекује их се између 50 и 55 хиљада. Из Маниле се јавља наш новинар Слободан Малетић.

Женска одбојкашка репрезентација Србије у великом стилу пласирала се у другу фазу такмичења на Европском шампионату. Савладала је свих пет ривала, са укупном поен разликом 15:2 и наговестила жестоку борбу за медаље. Наредни меч играће са селекцијом Шведске у понедељак од 17 часова и не треба бити лажно скроман, па калкулисати са прогнозама- наше девојке су апсолутни фаворити у дуелу са скандинавском репрезентацијом, кјојо ће то вероватно бити последњи меч на Првенству Европе. Чућемо шта су синоћ, после убедљиве победе над Белгијом, изјавиле одбојкашице Србије Александра Узелац, Ана Бјелица и Маја Огњеновић, као и суд нашег стручног коментатора, тренера Николе Јерковића.

Црни четвртак је за српским представницима Србије у европским међународним фудбалским куповима. Партизан је понижен у сваком смислу на стадиону Нордсјеланда у Данској, Чукарички је у дуелу са Олимпијакосом играо тек од уласка искусног Доцића, у наставку је постигао један утешни погодак, али је још у првом делу утакмице примио три. Најновија вест из УЕФЕ: делегација европске куће фудбала посетила је стадион ТСЦ Арена и утврдила да постоје услови да се утакмице групне фазе Лиге Европе играју у Бачкој Тополи. О неславним резултатима наших клубова, у разговору са Радетом Ђуровићем, некадашњим играчем и арбитром, сада фудбалским аналитичарем

О овим и другим информацијама из домаћег и светског спорта, у емисији коју свакодневно припрема Спортска редакција Радио Београда 1. Слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на ступцима штампе.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Спортски журнал Спортски журнал

Autor:
Спортска редакција Радио Београда 1

Слушајте данас оно о чему ћете читати у сутрашњим новинама! [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару