Читај ми!

Да видимо где смо

Баш тако. Да видимо каква је ситуација, како стоје ствари и чиме располажемо уочи поласка на Светско првенство на Далеком истоку. Мислимо, дабоме, о кошаркашима, и нација је забринута, чују се разна мишљења, али се надамо да сви желимо исто: да изабраници Светислава Пешића оставе добар утисак и да се још једном представимо у фином спортском светлу. Манила ће бити домаћин нашој репезентацији у првој фази такмичења. Вечерас, пак, у `Штарк арени` и уз пренос на Првом тв каналу РТС-а, Богдановић и другови имају један од последњих тестова пред велико такмичења. Играју са Порториком, који није велесила, али има играче у NBA лиги. После тога, следи пут у Азију, репрезентација Србије сутра лети у Кину, где је очекују још два припремна меча пре почетка Светског првенства.

ТСЦ, наш клуб из Бачке Тополе, још једном је декласиран од португалске Браге, овога пута у свом `дворишту`. За само 11 минута Португалци су постигли 4 гола, доцније примили један, али рутински, као под ручном кочницом, привели утакмицу крају. Више од седам примљених голова клуба из Војводине боли што је он вицешампион Србије, а Брага се, заиста, само поигравала. За утеху је да ће ТСЦ играти у групној фази Лиге Европе. Додатна појачања су неопходна, баш као и добар жреб за групно такмичење. Како каже наш саговорник, фудбалски аналитичар Раде Ђуровић, није синоћ изгубио ТСЦ, он се тек развија, већ наш фудбал генерално. 

Фудбалери ИМТ-а у трилер завршници и утакмици која је имала безброј узбуђења, добрих акција, лепих погодака и преокрета, савладали су екипу Новог Пазара у гостима резултатом 4:3. Задовољни су гледаоци који су путем малих екрана пратили овај меч, комплименти су стигли и од тренера Пазара Драгана Аничића и његових сарадника, па Небојша Јандрић, наш саговорник, шеф струке ИМТ-а има доста разлога за задовољство. Његов клуб у петак, на стадиону Вождовца, дочекује Чукаричког, у коме је дошло до смене тренера- уместо Душана Керкеза, нови шеф струке је Игор Матић.

Сазнали смо и имена финалиста на Светском фудбалском првенству за даме, чији су домаћини Аустралија и Нови Зеланд. Трећи пут у историји играће се европско финале, ривали ће у недељу бити Енглеска и Шпанија. Припаднице гордог Албиона савладале су данас Аустралију резултатом 3:1, док је Шпанија јуче начинила највећи успех у својој историји, јер никада до сада није била ни у четвртфиналу, а сада је обезбедила финале, победом над Шведском 2:1. Са Скандинавкама су се састајале једанаест пута, ово је био дванаести и једини пут да су победиле. И то кад је најважније. Очекујемо квалитетно финале, са доста луцидних потеза и са головима, јер ово првенство је без сумње било најефикасније откад даме играју фудбал у свету. И то не само због тога што су учествовале чак 32 селекције, већ зато што се играо и игра атрактиван фудбал, на гол, нападачки, без калкулација.

Од данашњих догађаја издвајамо и АТП турнир у Синсинатију. Душан Лајовић игра са Италијаном Синером, не пре 18 часова и 30 минута, док ће Новак Ђоковић стартовати у САД ноћас око 1 час по нашем времену, ривал ће му бити Шпанац Алехандро Давидович Фокина. У наредно коло, кад смо већ код Шпанаца, пласирао се Алкараз,а уз њега и Де Минор, Манарино и Мекдоналс. Младе српске кошаркашице до 16 година играју четвртфинале Европског првенства у Измиру од 20 часова и 30 минута са одговарајућом селекцијом Италије. Најзад, одбојкашице Србије стигле су синоћ у Белгију и одрадиле први тренинг. У Генту ће играти утакмице групне фазе Европског првенства, са Белгијом, Пољском, Словенијом, Украјином и Мађарском. Србија прву утакмицу на ЕП игра у суботу од 17 часова са Украјином.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару