Читај ми!

У Милице дуге трепавице

Дуге трепавице, а скокови још дужи. Чини се да је дошло време Милице Гардашевић, атлетске принцезе из Новог Сада, која је неколико сезона наговештавала лепу каријеру. Већ је остварила део снова- пласман на Олимпијске игре у Токију, данас је поново на атлетској стази, а спрема се и за Светско првенство које се током августа одржава у Мађарској. Током емисије чућемо надарену спортисткињу и њеног тренера од првих атлетских дана Марка Милинкова.

Експедиција Србије на играма младих у Марибору освојила је три медаље и обезбедила четири пласмана у финале. Данас су на програм нова финала за наше представнике, највише их има међу атлетичарима и пливачима. Наша саговорница је Соња Васић, потпредседница Олимпијског комитета Србије, која ће најавити оно што нас очекује у наставку дана у Марибору.

Ватерполисти Србије бориће се за треће место на Светском првенству у Фукуоки са селекцијом Шпаније. Оавј сусрет игра се сутра ујутру у 6 часова по нашем времену, уз пренос на Првом тв каналу наше куће, док ће утакмицу у студију Радио Београда 1 пратити Милан Биговић. Он данас разговара и са Ристом Маљковићем о шансама нашег државног тима у борби за одличје у Јапану.

Почиње и нови шампионат Србије у фудбалу, дефинитивно и неопозиво без Колубаре, са 16 екипа. Дуплу круну брани Црвена звезда, која током припрема игра атомски фудбал, ретко виђан на овим просторима, новајлије у лиги су ИМТ са Новог Београда и панчевачки Железничар. У сусрет новом првенству, Дејан Булајић разговара са познатим фудбалским тренером Милованом Рајевцем.

Јуниорска репрезентација Србије победом над Израелом 83:65 изборила је пласман у полуфинале Европског првенства за кошаркаше млађе од осамнаест година. Препрека пред финале "орлићима" биће селекција Немачке. Овај меч игра се сутра у од 20.30 часова . У другом полуфиналу снаге ће одмерити Француска и Шпанија. Шансе наших младића коментарише кошаркашки тренер и аналитичар Владимир Кузмановић.

Црногорски фудбалер Марко Ракоњац наредне сезоне ће играти за ТСЦ као позајмљени играч московске Локомотиве. Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић играће и следеће сезоне за шампиона Србије, а доскорашњи кошаркаш Барселоне, несуђена аквизиција Партизана и Црвене звезде, Никола Миротић преговара са челницима Олимпије из Милана. О томе и другим актуелностима из света спорта- данас у редовном термину, од 15 часова и 30 минута на програму Радио Београда 1. Емисију припрема наша Спортска редакција.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару