Читај ми!

Идила у Луцерну

Не само да предели Швајцарске, у којима је одржан Светски куп у веслању, одмарају очи, већ је ово такмичење у Луцерну наговестило и добре резултате ове сезоне за српске веслаче. Наши представници имали су квалитетна и запажена учешћа и били конкурентни у многим дисциплинама. Најбољи су били Мартин Мачковић и Милош Васић у двојцу, били су четврти, учествовали су још и Јована Арсић, Николај Пименов, дубл скул са посадом Александар Филиповић-Александар Беђик. О овом такмичењу, као и предстојећем Светском шампионату чији ће домаћин у септембру бити Београд, разговарамо са Душаном Ковачевићем, председником Извршног одбора Веслачког савеза Србије.

Седмоструки првак Вимблдона Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале победом над Русом Андрејом Рубљовим са 3:1 у сетовима. Ђоковић је показао младом и силовитом руском тенисеру да још мора да ради како би стигао до највишег нивоа. Новак је стигао до свог 46. гренд слем полуфинала, колико има и Федерер, који се пензионисао прошле године. Ривал у борби за финале биће му Италијан Јаник Синер, који је јуче био бољи од Руса Романа Сафијулина и савладао га са 3:1, по сетовима. Меч између Ђоковића и Синера игра се у петак. 

Мађарски репрезентативац Адам Ханга ново је појачање Црвене звезде- бивши кошаркаш Басконије, Барселоне и Реал Мадрида најновије је појачање на Малом Калемегдану, где ће се задржати две године. Израелски кошаркаш Јам Мадар напустио је екипу Партизана и постаће нови кошаркаш Фенербахчеа. Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Ђовани Гвидети објавио је списак од 17 играчица које ће водити на припреме за предстојеће Европско првенство, тридесет треће по реду.  Актуелне вицешампионке Европе почеће са припремама у петак 14. јула. Србија ће први меч на ЕП одиграти 18. августа са Украјином, други 20. августа са Словенијом, а трећи 21. августа са Пољском.

Говоримо и о фудбалерима Партизана који су још  два дана на припремама на Похорју. , сутра су предвиђени тренинзи као припрема пред последњу контролну утакмицу, док је утакмица против Штурма на програму у петак од 15х у Грацу. Владо Чапљић, некадашњи ас црно-белих, процењује актуелни тренутак свог вољеног клуба, кога с клупе стрпљиво и, пун вере, води тренер Игор Дуљај. 

Током емисије, разуме се, биће и других актуелних информација из домаћег и међународног спорта. Послушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате у штампи. Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару