Читај ми!

Јачи од Тарковског

Меч са Хубертом Хркачем Ђоковић је започео у недељу, завршио га у понедељак, а данас је већ поново на терену, у четвртфиналу Вимблдона. Искрени респект роману Владимира Прибиткова, сви комплименти и редитељу Андреју Тарковском, али нама се увек највише свиђа `филм` у коме најбољи тенисер данашњице преслишава свог уваженог ривала Андреја Рубљова. Новак и Андреј одиграли су четири дуела у прошлости, а српски тенисер славио је три пута. Једини тријумф Рус је однео на Новаковом домаћем терену, у Београду, када је освојио трофеј на турниру `Србија Опен`. Овај меч неће почети пре 16 часова и 30 минута, играће се одмах пошто рекете одложе тенисерке Ига Швјонтек и Елина Свитолина.

`Прослављени српски кошаркаш и један од најтрофејнијих играча у историји наше земље Милош Теодосић ново је појачање КК Црвена звезда`, саопштено је на сајту црвено-белих. Доласком Теодосића, клуб добија много- Звездаша, искусног плејмејкера, играча са много великих утакмица у ногама, изванредног прегледа игре, лидера у свлачионици и човека који је у тесним утакмицама и завршницама- најбољи`, наводи се у информацији клуба са Малог Калемегдана.

 

Бавимо се и фудбалом, кроз разговор са аналитичарем, некадашњим играчем и арбитром Радетом Ђуровићем. Он ће коментарисати одлуку да фудбалери из земаља Европске уније више неће бити странци у српским клубовима. Биће речи и о припремама Црвене звезде и Партизана, односно о њиховом редизајну и новом фудбалском издању. Селектор Дејвис куп репрезентације Виктор Троицки коментарише Ц групу у којој ће наша репрезентација  у Валенсији од 12. до 17. септембра са Шпанијом, Чешком и Корејом за пласман на финални тунир, који је заказан у шпанској Малаги од 21. до 26. новембра. УЕФА је припремила нови формат такмичења у сва три европска купа за сезону 2024/2025 уз једну важну одлуку. Нема више укршатања клубова из Лиге шампиона, Лиге Европе и Лиге конференција у нокаут фази. Србија ове године има чак пет представника, а данас и сутра  се играју утакмице првог кола квалификација за Лигу шампиона, у овој фази, захваљујући постигнутим резултатима, још нема наших клубова, укључиће се тек доцније.

Овај 11. јул баш не обилује спортским дешавањима, али увек има информација и вести за оне који га воле, па и за наше слушаоце. Слушајте на нашем програму оно о чему ћете сутра моћи да читате на ступцима штампе. Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару