Читај ми!

Жељко, ево руке !

После дугих 10 година, кошаркаши Партизана поново су шампиони АБА лиге. Десет година патње, превирања, ходања на ивици егзистенције, завршене су титулом у регионалном такмичењу. Титулом коју је донео Жељко Обрадовић, освојивши први трофеј од повратка на клупу црно-белих. Није овосезонски трофеј у АБА лиги највећи или најзначајнији који су црно-бели освојили у својој богатој историји, али је јако битан у овом тренутку – то је пехар који доноси наду.Наду да ће навијачи црно-белих и у наредним годинама гледати европски Партизан. На јучерашњу победу Партизана нема баш никаквих замерки, комплименти црно-белима што су истрајали до краја и били најбољи кад је било најважније.

У току су треће Европске игре у Кракову, наши спортисти јуче су дошли до прве медаље, коју је освојио наш мушки двосед К2 500 у саставу Марко Драгосављевић/Ервин Холперт, можда ће нас већ данас обрадовати и неком новом. Разговарамо са Наташом Јанковић, шефом наше олимпијске мисије, јавља нам се из Пољске у којој је синоћ било кише, време је влажно и тешко, није баш наклоњено спортистима. Уколико то наговештава и кишу медаља- немамо ништа против.

 Наша саговорница је и  Милица Жабић, џудисткиња Србије, која учествује у екипном такмичењу, у јакој конкуренцији. Репрезентативац Новог Зеланда Марко Стаменић, који је још у фебруару потписао четворогодишњи уговор са црвено-белима, представљен је као нови играч Црвене звезде. Представио га је новинарима спортски директор Звезде Митар Мркела. Очито, сасвим реновиран састав шампиона Србије за нову сезону, навијачи се- као и увек- надају најбољем.

 Предстојећег викенда, 24. и 25. јуна, Београд ће бити домаћин интернационалних трка змајевих чамаца, које Српски Драгон Боат савез организује већ девету годину заредом.  Интернационални драгон боат фестивал на Ади Циганлији окупиће више од 350 такмичара из 12 клубова, а поред домаћих екипа учешће ће узети клубови из Велике Британије, Румуније, Турске, Уједињених Арапских Емирата, Израела, Украјине и Моладвије. Генерални секретар Драгон Боат савеза Ана Дудуковић за наш програм најављује овај атрактивни догађај.

 Биће, наравно, још и других вести из домаћег и међународног спорта. У `Спортском журналу` слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на новинским ступцима. Емисију, као и сваког дана, припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару