Читај ми!

Новак је понос Србије

Какав дан је за нама, колико радости за нацију! Ђоковић је оборио све могуће рекорде, показао свету по ко зна који пут с ким има посла и доминантно дошао до трећег тријумфа на Ролан Гаросу. Својим 23. грен слем пехаром вратио се на прво место светске ранг листе, читав спортски свет данас управо о томе прича. Новак је обрадовао Србију, напунио нам батерије и срца, постигао оно што је за многе немогуће, доказао да је јединствен.

А ноћас би небом опет требало да царује дуга, да поново видимо ватромет боја на небу, поново ће треперити спортска Србија. Никола Јокић је у прилици да, са својим Денвером, освоји прстен у НБА лиги. Денвер после четири утакмице води 3-1 и за прву титулу у историји ове франшизе, потребна му је само још једна победа. За пети финални меч, који се игра ноћас од 2.30 у `Бол арени`, најскупље карте коштају читавих 50.000 долара. О чудесном тандему Ђоковић-Јокић, који тако лепо представља нашу земљу широм планете, говоре министар спорта Зоран Гајић, Дејвис куп селектор Виктор Троицки, тениски експерти Радмило Арменулић и Горан Бубањ, као и селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.

Кад смо већ код фудбала и Пиксија, селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић био је део делегације Фудбалског савеза Србије на једном лепом скупу у центру Београда, на месту где ће се убудуће продавати симболи и обележја нашег државног тима, у Македонској улици. Све то уочи меча са Јорданом, 16. јуна у Бечу и сусрета квалификација за Европско првенство са Бугарском у Разграду 20. јуна. Разговарали смо са Стојковићем и капитеном нашег државног тима Душаном Тадићем.

 

Рукометаши Војводине освојили су Куп Србије пошто су били бољи у двомечу од Динама. `Лале` су синоћ, истина, поражене са 31:30, док су у првом мечу славиле са 28:22 и стигле до трофеја са укупних пет голова предности. Ово је осми пехар Купа Србије за новосадски тим. Војводина је тако освојила трећи трофеј ове сезоне, након пехара Купа Европе и титуле првака Србије. Наш саговорник је тренер`Воше` Борис Ројевић.

Бивши италијански премијер и лидер странке `Forca Italia` Силвио Берлускони преминуо је у 87. години. Берлускони је четири пута био премијер Италије, предузетник и власник фудбалског клуба Милан, а затим и Монце од 2018.године. Фудбалски клуб Милан, чији је Силвио Берлускони био председник тридесет једну годину, изјавио се саучешће породици и пријатељима преминулог бившег премијера Италије.

Пратићемо и друга дешавања из света спорта, уколико их буде до завршетка данашњег `Спортског журнала`. Као и увек, припрема га Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 


Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару