Читај ми!

Кфор и даље у Звечану, Срби не одустају од захтева

Срби на северу Косова и Метохије не одустају од захтева да специјална полиција одмах напусти север покрајине и да нови градоначелници Албанци не улазе у зграде српских општина. Грађани су се и данас окупили у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку. Ситуација у Звечану је мирна, после јучерашњих сукоба припадника Кфора са Србима. Око зграде општине су и даље јаке снаге те мисије. Срби најављују масовније протесте, уколико приведени Радош Петровић и Душан Обреновић не буду ослобођени.

Шеф европске дипломатије Ђузеп Борељ изјавио је да ради на организацији дијалога Београда и Приштине на високом нивоу и очекује од Приштине да суспендује све полицијске акције око општинских зграда на северу, а да демонстранти одступе. Борељ је рекао да Европска унија најснажније осуђује насиље на северу Косова и чврсто стоји уз КФОР у очувању мира и безбедности.

Председник Александар Вучић поручио је да је крајње време да део међународне заједнице напокон оштро, јасно и недвосмислено реагује на политику Приштине и заштити Србе од све јачих притисака и бруталног насиља које се врши наочиглед свих чија је улога, између осталог, да заштите наш народ. Вучић је у разговору с амбасадорима земаља Квинте и шефом делегације Европске уније нагласио да Аљбин Курти мора да повуче специјалне јединице, јер Срби никада неће прихватити његову окупацију. Председник је од земаља Квинте, које - како је рекао - "имају највећи утицај на Приштину", затражио да "хитно донесу и спроведу одређене мере које би гарантовале сигурност Срба на Космету, што је предуслов за сваки даљи разговор са представницима привремених институција.

Скупштина Србије у 15 часова почиње треће ванредно заседање. На дневном реду је извештај РЕМ-а о раду комерцијалних телевизија, предлог за формирање анкетног одбора који ће преиспитати околности које су довеле до трагичних догађаја у Београду и у околини Младеновца, и предлог за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу.

Москва се нашла на удару украјинских дронова, тврде руске власти, иако је Кијев демантовао директно учешће у нападима. Украјински генералштаб је саопштио да је у руским акцијама ка Кијеву, осим беспилотних летелица, било упућено и неколико типова ракета. Руско министарство одбране оптужило је Запад да значајно повећава војну помоћ Украјини, пре најављене противофанзиве.

Пријава за ваучере за одмор у Србији почела је јутрос на шалтерима Поште. До подне је евидентирано више од 70 хиљада пријава, речено је у Пошти Србије. Предвиђено је да се у овом циклусу подели 100 хиљада ваучера у вредности од по 5 хиљада динара. Право на ваучер имају пензионери, незапослени, запослени који имају плату мању од 70 хиљада динара, студенти, старији од 65 година који немају пензију.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Слободан Петровић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Марица Сердар.

Продуцент Љубинка Добриловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво