Читај ми!

Вучевић: Ситуација на КиМ привидно мирна

На северу Косова и Метохије ситуација је стабилна, али и даље врло напета. Испред и око општинских зграда у Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану и даље су стациониране снаге такозване косовске полиције, које се налазе и на прилазима тих градова. Са општинских зграда су скинуте српске и општинске заставе и постављене такозване косовске, а такође је постављен и нови систем видео наџора. Градоначелници албанске националности у већински српским општинама су најавили да ће сутра доћи на посао у општинске објекте.

Ситуација на северу покрајине само је привидно мирна, изјавио је министар одбране Милош Вучевић и додао да очекује одлучнију реакцију КФОР-а на најновије потезе Приштине. Истакао је да је битно да Срби после упада косовске полиције у зграде општина на северу остану мирни и на демократски начин изразе незадовољство. Како каже, Аљбин курти све ради, не само како би извршио етничко чишћење Срба, него и да доведе до ескалације ситуације која би му била оправдање за даљи терор над нашим народом.

Турска први пут у историји земље о председнику одлучује у другом кругу избора. Више од 64 милиона грађана бира између актуелног шефа државе Реџепа Тајипа Ердогана, кандидата Народног савеза, и кандидата опозиционог Националног савеза - Кемала Киличдароглуа. Биралишта се затварају у 17 часова, а први резултати очекују се већ вечерас.

Више од 40 дронова које је током протекле ноћи лансирала руска војска, оборила је украјинска ПВО у ваздушном простору Кијева, саопштили су војни званичници. Додају да је то био до сада највећи напад дроновима на главни град. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров осудио је планове западних земаља да пошаљу Украјини борбене авионе Ф-16 као неприхватљиву ескалацију. За Русију је наступило време самоопредељења и нису јој потребни стандарди грубо наметнути споља, поручује председник Владимир Путин.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво