Читај ми!

Оружане снаге остају у највишем степену борбене готовости

Оружане снаге Србије остају до даљег у највишем степену борбене готовости због бруталне примене силе Аљбина Куртија и његових снага према српском народу на Косову и Метохији, саопштено је после седнице Савета за националну безбедност, одржане у Београду. Договорене су све неопходне безбедносне активности ради јачања одбрамбених капацитета Србије. Наглашено је да Кфор није обавио посао у складу са Резолуцијом 12 44 Савета безбедности Уједињених нација и Војно-техничког споразума из Куманова. Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић овлашћен је да одржава директан контакт са командантом Кфора, како би се обезбедило да та мисија испуни функцију и мандат, и заштити Србе на Космету. "Србија ће бити чврста и непоколебљива у заштити свог народа", истиче се у саопштењу.

У Крагујевцу, на ванредној седници скупштине, Српска напредна странка бира ново руководство. Лидер СНС Александар Вучић на почетку седнице рекао је да ће у наредном периоду највећа мука бити тешка ситауција на Косову и Метохији јер како наводи, Запад хоће да прихватимо нову реалност. Вучић на важној седници за СНС предложио за свог наследника Милоша Вучевића.У Крагујевцу, на ванредној седници скупштине, Српска напредна странка бира ново руководство. Лидер СНС Александар Вучић на почетку седнице рекао је да ће у наредном периоду највећа мука бити тешка ситауција на Косову и Метохији јер како наводи, Запад хоће да прихватимо нову реалност. Вучић на важној седници за СНС предложио за свог наследника Милоша Вучевића.

Настављени су сукоби у Украјини. Русија саопштава да њена војска успешно спречава украјинске диверзантске групе у пограничној Белгородској области да пробију линију фронта. Украјинске снаге гађале су Маријупољ ракетама. Војска Украјине је спремна да покрене дуго очекивану контраофанзиву против руских снага, изјавио је за BBC један од највиших безбедносних званичника у земљи, Алексиј Данилов. Украјина је затражила од Немачке испоруку крстарећих ракета Таурус домета 500 километара.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво