Читај ми!

У Скупштини највише времена о најављеним скуповима у Београду

Председник Александар Вучић обишао је тешко повређене у масакрима у школи у Београду и младеновачким селима, који су на лечењу у Клиничком центру Србије. "Надам се и верујем у снагу тешко повређених у школи Владислав Рибникар и Малом Орашју, да ће издрźати све и победити", написао је председник на Инстаграму.

Скупштина Србије наставила је расправу о владином извештају о безбедносној ситуацији у земљи. И данас посланици, уз анализу
предузетих мера после два масовна убиства, већи део расправе користе за дебату о најављеним скуповима у петак и суботу. Премијерка Ана Брнабић позвала је да се не политизује трагедија која се догодила у Основној школи Владислав Рибникар, оцењујући да су такви покушаји нељудски. Она је истакла да је влада одговорила на захтеве родитеља и да су у сталном контакту са породицама.

Мајка 13-тогодишњег К.К., осумњиченог за масакр у Основној школи "Владислав Рибникар", дала је изјаву у полицији у својству грађанина,
сазнаје Тањуг. Она је испитана по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду ради утврђивања да ли се у њеним радњама стичу елементи кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица. Отац дечака се сумњичи за тешко дело против опште сигурности.

По налогу Вишег јавног тужиластва у Смедереву ухапшен је 49-тогодишњи Г.Г. из Крагујевца, ујак У.Б. осумњиченог да је убио осам, а ранио 12 особа у околини Младеновца. Одређено му је задржавање од 48 сати због сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Председник Александар Вучић примио је америчке сенаторе Криса Марфија и Гарија Питерса којима је захвалио на ангажовању у подршци дијалогу са Приштином. "Приоритет је формирање Заједнице српских општина, онако како је то предвиђено Бриселским споразумом", навео је председник Србије. Истакао је да је наша земља опредељена да развија ближу сарадњу са Сједињеним Америчким Државама у свим областима од заједничког интереса.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да НАТО користи украјинску кризу као изговор за јачање своје војне инфраструктуре у
источној и централној Европи. Он је на састанку министара О-Де-Ка-Бе-а упозорио да се у источној и централној Европи распоређује ударно оружје, као и да се повећавају обим и интензитет заједничких вежби. Нагласио је да ће у овогодишњој највећој војној вежби - која носи назив "Бранилац Европе 2023" - учествовати и земље које нису чланице војног блока.

Обележава се Вазнесењење Господње, у народу познатије као Спасовдан. Традиционална Спасовданска литија, поводом славе Београда, биће одржана од 19 часова. Патријарх српски Порфирије ће током литије служити помен страдалима у недавним масовним убиствима. Пред Спасовданском литијом од Вазнесењског до Светосавског саборног храма, биће ћивот са моштима Светог владике Николаја.

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и председник Центра за несталу и злостављану децу, Игор Јурић, потписали су Меморандум о сарадњи у области безбедности и заштите деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија. Истакнуто је да је један од примарних циљева Министарства и Центра "сузбијање вршњачког насиља и насиља деце на интернету, кроз међусобну координацију и комуникацију".

Фудбалери Црвене звезде и Чукаричког играће од 21 час у финалу Купа Србије. Директан пренос је на нашем програму.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Ирена Јеловац и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво