Читај ми!

Настављена седница Скупштине о безбедносној ситуацији

Посланици Скупштине Србије трећи дан расправљају о безбедносној ситуацији у земљи, након масовних убистава у школи "Владислав Рибникар" и у општинама Смедерево и Младеновац. Посланици ће расправљати и о Извештају РЕМ-а о наџору програма комерцијалних пружалаца медијских услуга, као и о предлогу за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу.

У више градова у Србији од јутрос су упућене дојаве о постављеним бомбама. У Горњем Милановцу, Прањанима, Такову, Крагујевцу, Чачку и Новом Саду. У појединим установама је завршен контрадиверзиони преглед и утврђено је да су дојаве биле лажне. Тамо где су контроле у току, ђаци и студенти су евакуисани.

Код Бахмута, украјинске снаге се престројавају ван града. У руској пограничној области Белгороду украјински диверзанти су дроном погодили стамбено насеље. Има повређених. Председник Украјине Володимир Зеленски посетио је војнике на првој линији фронта. Брисел потврђује да је обука украјинских пилота за управљање борбеним авионима четврте генерације Ф16 већ почела у неколико земаља, између осталог и у Пољској.

Лидер опозиционе левичарске Сиризе Алексис Ципрас, током састанка са председницом Грчке Катерином Сакеларопулу, одбио је да прихвати мандат за састављање нове владе. Претходно је и грчки премијер Киријакос Мицотакис - чија је странка Нова демократија освојила највише гласова на парламентарним изборима - потврдио да неће формирати коалициону владу и да се нада одржавању нових избора 25. јуна.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Тина Амић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво