Читај ми!

Ванредни инспекцијски надзор у ОШ "Владислав Рибникар"

Просветна инспекција почела је ванредни инспекцијски надзор у Основној школи "Владислав Рибникар", потврђено је РТС-у. Иначе, у школи на Врачару, данас се поново одржава настава, 19 дана након масовног убиства у којем су страдали девет ученика и радник обезбеђења, а више ђака је повређено. Часови су скраћени на 30 минута, и неће бити оцењивања и прозивања. Приметан је већи број припадника полиције код два улаза у школу.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду формирало је предмет како би се утврдило да ли се у радњама мајке малолетног К.К., који је у школи на Врачару 3. маја убио 10 особа, стичу елементи кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица. Тужилаштво је Полицијској управи за град Београд упутило захтев да саслуша осумњичена М.К. и да се обави разговор са педагогом и психологом школе.

Пољопривредници Србије, који су пет дана протестовали, блокирајући саобраћај тракторима, потписали су споразум са представницима Владе Србије о испуњењу захтева договорених у суботу, 20. маја, а најважнији захтев је повећање субвенција по хектару. За пољопривреднике којима су млекаре отказале откуп млека, отворени су бројеви телефона, како би се нашло решење за пласман њиховог производа. Бројеви се могу наћи на сајту Министарства пољорпивреде.

Председник Украјине Володимир Зеленски инсистира на томе да руске паравојне снаге нису освојиле Бахмут, упркос тврдњама званичне Москве да је од јуче цео град под контролом руских снага. Нуклеарна електрана Запорожје је на резервном напајању, обустављена је активност реактора. Све је извесније и слање ловаца Ф-16 Кијеву, јер је Кијев обећао Вашингтону да их неће користити за нападе на територију Руске Федерације.

После јуче одржаних парламентарних избора у Грчкој, на којима је убедљиву победу однела Нова демократија актуелног премијера Киријакоса Мицотакиса, та земља је, оцењују тамошњи аналитичари, близу нових избора. Наиме, Мицотакис је још раније рекао да га не занима коалициона влада, већ да жели једностраначку власт. Грчки парламент има 300 места. Нова демократија Киријакоса Мицотакиса освојила је 145 места у парламенту, шест мање од апсолутне вец́ине.

 Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво