Читај ми!

Пао Бахмут?

У Србији је у току акција предаје оружја. Од 8-ог маја до данас грађани су предали укупно 32.427 комада оружја и минско-експлозивних средстава и скоро милион 400 хиљада комада муниције различитог калибра, рекао је за ЕР-ТЕ-ЕС државни секретар у МУП-у ДанилоСтевандић. Казао је да они грађани који то још увек нису урадили из неког разлога, могу то да ураде сваког дана у најближој полицијској станици.

Деца у школама су безбедна, а задатак повећаног броја полицајаца у образовним установама је да унапреде безбедност ученика и школа, изјавио је Стевандић. Подсетио је да ће сутра у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару, почети настава. Због тога ће, каже, на улазима у школу из улице Краља Милутина и Светозара Марковића бити појачано присуство полиције. У основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару, где је 3-ег маја ученик седмог разреда убио деветоро деце и чувара школе, сутра би требало да се успостави настава за све ученике. За данас је најављена седница Савета родитеља, којој би требале да присуствују и министарке - правде и за бригу о породици, Маја Поповић и Дарија Кисић, као и представници Министарства унутрашњих послова.

Група родитеља Основне школе "Владислав Рибникар" дала је подршку иницијативи да одмах буде обустављено извођење наставе у постојећој згради школе и да радна школска година буде окончана закључно са 3. мајем, као даном када је трагични догађај насилним путем прекинуо нормално школовање. Родитељи истичу да су за овакав став добили подршку еминентних стручњака из области неуропсихијатрије и
психотерапије. Све оно што се у школи дешавало после, представља само покушај да се насилно успостави „нормално" стање у школи. Кризни план који управа школе покушава да спроведе по сваку цену, има једино за циљ да прикрије последице трагичног догађаја, наведено је у саопштењу.

Руске снаге преузеле су потпуну контролу над Бахмутом, саопштило је руско Министарство одбране. Портпарол украјинског председника Сергеј Никифоров је демантовао да је Володимир Зеленски потврдио пад Бахмута. Најмање четири пројектила "сторм шедоу", које је Уједињено Краљевство послало Украјини, испаљена су на град Маријупољ, јавила је агенција ТАС. Гађан је и руски лучки град Берђанск. Војна администрација Кијева саопштила да је њена ПЕ-ВЕ-О спречила напад руских дронова на главни град. Амерички председник Џо Бајден најавио је нови пакет војне помоћи Украјини и рекао да Сједињене Америчке Државе чине све да ојачају одбрану Украјине.

Министарство пољопривреде саопштило је да су продужени рокови за пријаве за четири врсте субвенција. До 26-ог маја, продужени су рокови за државну помоћ по кошници пчела, затим за узгој телади за тов, као и за тов јунади, свиња и јагњади. Јавни позив за субвенције у сточарству за квалитетна приплодна грла је сада до 31-ог маја. Министарство подсећа да се пријављивање за све Јавне позиве врши на порталу "еПодстицаји",као и да су упутства за пријаву доступна на сајту еаграр.гов.рс.

Фудбалери Партизана у 19 часова играју с Војводином у Новом Саду у утакмици шестог кола плеј-офа Суперлиге Србије. Два сата касније састају се Вождовац и Чукарички и Нови Пазар и ТЕ-ЕС-ЦЕ.

У финалу кошаркашке Евролиге од 19 сати у Каунасу играју Олимпијакос и Реал Мадрид. У мечу за треће место од 16 сати надметаће се Монако и Барселона.

Уредник и водитељ:Мирослав Војводић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво