Читај ми!

Разговори у Влади са пољопривредницима

Пољопривредници, који већ четири дана протестују широм Србије, разговарају у Влади с премијерком Аном Брнабић, ресорном министарком Јеленом Танасковић и министром финансија Синишом Малим. Председник Удружења "Стиг" Недељко Савић рекао је, пред почетак разговора, да су захтеви пољопривредника послати пре више од 20 дана и да сада очекују одговор.

Док трају преговори, представници пољопривредних удружења блокирају путеве широм Србије. Блокирана је Ђердапска магистрала, као и раскрсница у Мрчајевцима. Због блокаде пута, из правца Чачка и Краљева створиле су се дугачке колоне возила. Блокирани су стари и нови пут између Београда и Панчева. Обустављен је саобраћај на путу Зрењанин - Београд, у месту Чента, и путу Нови Сад - Зрењанин, код места Арадац, а блокиран је и центар Суботице. Од девет часова блокирана су и четири путна правца у Мачви - центар Богатића, излаз из села Равње, пут у Бановом Пољу и Ноћају. Пољопривредници су блокирали и магистрални пут Лозница-Шабац на надвожњаку у селу Лешница. Полиција преусмерава саобраћај на алтернативне правце. Пољопривредници поручују да њихови даљи потези зависе од исхода разговора у Влади Србије.

Амбасадори Квинте и Европске уније поново су позвали владу привремених приштинских институција да у потпуности и хитно спроведе закониту регистрацију земљишта манастира Високи Дечани. Уставни суд у Приштини је 2016-те године потврдио да је манастир Дечани власник више хектара земље.

Изабрани председник Црне Горе Јаков Милатовић ступио је на дужност шефа државе. У Скупштини Црне Горе положио језаклетву, а потом је одржао инаугурациони говор. Инаугурацији Милатовића присуствује око 200 гостију, међу којима је председник Србије Александар Вучић, шефови држава земаља Западног Балкана, али и одлазећи председник Мило Ђукановић. Милатовић је трећи председник од проглашења независности Црне Горе, 2006-те године.

У Украјини су настављени сукоби. Најжешће борбе су на истоку, у правцу Бахмута. Док украјинска страна тврди да су сви руски напади одбијени, оснивач Вагнер групе Јевгениј Пригожин уверава да његове снаге настављају напредовање. Председник Украјине Володимир Зеленски стигао је у Хирошиму где ће присуствовати самиту Групе 7.

У Новом Саду је отворен 90-ти Међународни пољопривредни сајам, на којем учествује 1.100 излагача из 26 држава. Земља партнер - трећи пут је Италија. Сајам траје до 26-ог маја.

Данас је на програму прва утакмица 6-ог кола плеј-оф групе Супер лиге Србије. Од 16 сати у Крагујевцу ће се састати Раднички и Црвена Звезда. Остале три утакмице овог кола на програму су сутра, а састаће се Војводина-Партизан, Нови Пазар и ТЕ-ЕС-ЦЕ и Вождовац - Чукарички. Мечеви плеј-аута су у понедељак.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво