Читај ми!

Колико је образовни систем усклађен са тржиштем радне снаге ?

У складу са повећаном тражњом послодаваца за радном снагом , све је већи број странаца које ангажују домаће компаније. Они замењују дефицитарне профиле радне снаге у нашој земљи, пре свега у области грађевинарства- зидаре, столаре, док је све више оних који раде у сектору саобраћаја као и у услужним делатностима. Може ли дуално образовање да реши овај проблем и за које профиле радника? Који изазови се јављају у образовању у сектору саобраћаја и угоститељства? Како се може решити проблем дефицита кадрова у овим секторима привреде? На који начин унапредити образовни систем да би се обезбедило квалитетно образовање за младе људе који се припремају за каријеру у дефицитарним занимањима?

Гости емисије су: Горан Алексић, председник сектора саобраћаја Уније послодаваца Србије и Стеван Родић, председник сектора угоститељства Уније послодаваца Србије.

Уредник: Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво