Читај ми!

Посебна седница Скупштине Србије

Посланици Скупштине Србије после подне ће разматрати Извештај Владе о безбедносној ситуацији у земљи након масовних убистава у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду и на подручју Смедерева и Младеновца. Посланици ће разматрати и извештај РЕМ-а о надзору програма комерцијалних телевизија. На дневном реду је и предлог гласања о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу. Седница почиње у 15 часова.

Јапански Нидек у Новом Саду отворио је фабрику погонских електромотора за возила. Како је речено, у првој фази ће бити запослено 250, а касније више од хиљаду радника. За ту инвестицију - вредну око 250 милиона евра - Влада Србије дала је субвенције од 8,9 милиона евра.

Протести пољопривредника у неким градовима Србије и данас трају. Председник Вучић састао се са неколико представника удружења пољопривредника из сектора млекарства и говедарства. У току дана наставиће се преговори, у којима ће - како се очекује - учествовати премијерка Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали и министарка пољопривреде Јелена Танасковић. Држава ће донети одлуке које ће значити боље услове за пољопривреднике, најавио је председник Вучић.

Санира се ситуација после јаког невремена које је проузроковало поплаве у Новом Саду и Коцељеви. Припадници Министарства унутрашњих послова, осим у та два града, интервенисали и у Беочину, Сремским Карловцима, Зрењанину, Шапцу, Руми и Ваљеву. Ватрогасци-спасиоци евакуисали су две особе у Новом Саду и још једну у Коцељеви, где је поплављено десетак кућа. Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће на Сави код Шапца водостај сутра превазићи границу редовне одбране од поплава. Стручњаци сматрају да неће бити већих проблема и да се стабилизација временских прилика очекује у току вечери и сутра.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић.

Уредници вести: Владимир Михајловић и Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво