Читај ми!

Ер Србија поново лети за Чикаго

Са београдског аеродрома "Никола Тесла", после 30 година паузе, јутрос је полетео авион на директном лету за Чикаго. Председник Александар Вучић је истакао да је ово велики дан за Србију јер ће се тим летом повезати наша дијаспора са матицом, али и Београд и Вашингтон. Авион Ер Србије биће свечано дочекан на чикашком међународном аеродрому "О' Хер", који је један од шест најпрометнијих на свету.

На електронске адресе 78 основних и 37 средњих школа у београдским општинама јутрос су стигле дојаве о подметнутим експлозивним направама, саопштило је Министарство просвете. Због безбедности ученика и запослених, настава у првој смени је прекинута до окончања провере полиције, а поједине школе су већ прегледане и настава се у њима одржава без проблема.

У селу Угљаре, у близини Косова Поља на Косову и Метохији, непознате особе пуцале су синоћ у правцу дворишта основне школе у ком су у том тренутку била деца. Нема повређених. Полиција је обавила увиђај. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић осудио је најновији напад у покрајини и рекао да то само говори о тешким условима у којима живи наш народ. Он је за телевизију Пинк истакао да власти у Приштини покушавају притисцима и провокацијама да изазову инциденте за које ће бити оптужени Срби и руководство у Београду.

На украјинском фронту и даље жестоке борбе. Москва негира тврдње Кијева да су украјинске оружане снаге обориле 6 хиперсоничних ракета, а Пентагон пориче да је једна од тих ракета уништила амерички систем ''патриот'' и тврди да је само оштећен. Британија и Холандија објавиле су да планирају да формирају међународну коалицију за куповину авиона Ф-16 за Украјину.

Према мајској централној пројекцији, очекује се да ће међугодишња инфлација од другог тромесечја опадати, а да ће израженији пад бити у
другој половини године. Инфлација ће крајем године бити двоструко нижа него у марту, када је износила 16,2 посто, саопштено је из Народне банке Србије. Централна банка је задржала пројектовану стопу раста бруто домаћег производа за ову годину у распону од 2 до 3 одсто.

Одбор Скупштине Србије за културу и информисање усвојио је извештај Регулаторног тела за електронске медије о наџору програма комерцијалних пружалаца медијских услуга за период од октобра прошле до марта ове године. После гласања, Одбор је утврдио предлог закључка који ће доставити парламенту на одлучивање, како би Скупштина тај извештај разматрала по хитном поступку. РЕМ истиче да програми телевизија са националном фреквенцијом у потпуности испуњавају услове који су прописани. Посланици опозиције тражили су његово одбацивање и оставке чланова Савета РЕМ-а.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Тина Амић.

Продуцент Љубинка Добриловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво