Читај ми!

"Играј за човечанство! Наука за све!"

Разговори Београда и Приштине на техничком нивоу у Бриселу завршени су без конкретних договора о наредним корацима за формирање Заједнице српских општина и о другим питањима о којима се разговарало. Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је за телевизију Пинк да јучерашње понашање преговарача Приштине у Бриселу Бесника Бисљимима није само његова провокација, већ пре договорена политика и план како да се дијалог Београда и Приштине обесмисли. Дрецун је рекао како је очигледно да Приштина жели да избегне формирање Заједнице српских општина, а да не буде оптужена за то. Истакао је да Куртијева политика иде у два правца, један је да институционално успостави пуну контролу над севером Косова кроз преузимање власти у четири општине, а с друге стране се веома интензивно припрема да се – уз физичку употребу полицијских и војних јединица - успостави пуна контрола на северу покрајине.

После две велике трагедије и масовних убистава, незапамћених у нашој земљи, формирана је Радна група за подршку менталном здрављу и сигурности младих. Радна група ће се бавити потребама погођених особа - породица жртава, ученика и наставника. Стручњаци траже формирање специјализованих и сталних тимова.

За седам дана грађани су у полицијским станицама широм Србије предали 17.890  комада различитог наоружања, и близу 763 хиљаде комада муниције. Акција предаје нелегалног наоружања, без икаквих последица, траје до 8-ог јуна. Оружје се може предати у свакој полицијској станици.

У Украјини су настављени сукоби, најжешће борбе и даље се воде у правцу Бахмута. Руска војска је гранатирала Кијев из различитог оружја. Већина пројектила је оборена, тврде украјинске снаге. Руско министарство одбране саопштило је да је хиперсоничном ракетом "кинжал" уништен систем противваздушне одбране америчке производње "патриот", који је био размештен на ширем подручју Кијева. Наведено је да су мете напада били војни објекти и да су циљеви погођени. Украјинска војска гранатира
Доњецк, Луганск и Горловку.

У Београду је почео 65-ти Сајам технике и техничких достигнућа. Под слоганом „Рестарт", на једном месту окупило се скоро 500 излагача из тридесетак земаља. Своја достигнућа представиће и Србија, а поставка носи назив "Играј за човечанство! Наука за све."

Градоначелник Београда Александар Шапић представио је нови систем плаћања карата у градском превозу "Београд плус". Од сутра, карте се могу куповати и путем ЕС-ЕМ-ЕС порука на број 9011. Месечна карта за две зоне коштаће 3 хиљаде 300 динара. За градске општине, цена за једну вожњу износиће 50 динара, а за градске и приградске општине заједно 100 динара, рекао је Шапић на конференцији за новинаре. Додао је да ће дневна карта у градским општинама коштати 120 динара, док ће у обе зоне изностити 150 динара.

Француски филм "Мадам ди Бари", са Џонијем Депом у главној улози, свечано ће отворити 76-ти Кански фестивал. У такмичарској селекцији је 19 филмова.

Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале мастерса у Риму, пошто је победио Британца Камерона Норија 2:0, по сетовима 6:3, 6:4. Ласло Ђере ће на терен око 14 сати и 45 минута. Његов противник је Каспер Руд из Норвешке.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Марица Сердар.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво