Читај ми!

Стрпљење је освајачка врлина

Кошаркаши Партизана домаћини су тиму Реала у трећој утакмици четвртфиналне серије Евролиге. У првим мечевима на гостовању, изабраници Жељка Обрадовића су демонстрирали сјајну игру и повели са 2:0 у серији, а посебно су били убедљиви у другом мечу, што је изузетно погодило домаће играче, па су у завршници направили несвакидашњи инцидент ,изазвавши општу тучу на терену. Црно-бели моле своје навијаче да подршка са трибина буде без инцидената, да их подрже у жељи да се већ вечерас пласирају у наредну рунду елитног европског такмичења. Стрпљење мора бити једна од одлика у игри Партизана, само тако може се до још једне, толико жељене победе.

Фудбалски клуб ИМТ са Новог Београда пласирао се, први пут у историји, у Супер лигу Србије. Основан је 1953. године, као раднички клуб тадашњег југословенског привредног гиганта у производњи трактора и пољопривредних машина. Данас разговарамо са Небојшом Јандрићем, шефом тренерске струке у новом суперлигашу, он је већ раније ИМТ увео у прволигашко друштво, сада је опет на месту успеха.

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић почео је са припремама за турнир у Риму. Мастерс у главном граду Италије на програму је од 10. до 21. маја. Ђоковић ће покушати да одбрани прошлогодишњу титулу. У међувремену, стигла је информација да САД укидају обавезно вакцинисање за улазак на њихову територију, то значи да Новаку коначно ништа не стоји на путу да поново заигра на `УС Опену`. Из Мадрида- пети тенисер света Грк Стефанос Циципас пласирао се у осмину финала мастерса у главном граду Шпаније, пошто је победио аргентинског играча Себастијана Баеса 2:1, по сетовима, 7:5, 3:6, 6:3. Пласман у осмину финала мастерса у Мадриду обезбедио је и трећи тенисер света, Рус Данил Медведев, који је био бољи од сународника Александера Шевченка.

Боксерска репрезентација Србије која броји девет чланова почела је учешће на Првенству света у конкуренцији сениора у Узбекистану. У борби за медаље, ово је састав наше селекције: Омер Аметовић (48-51 кг), Тамир Галанов (51-54 кг), Алексеј Шендрик (60-60,5 кг), Вахид Абасов (63,5 – 67 кг,), Алмир Мемић (71-75 кг), Артјом Агејев (75-80 кг), Милосав Савић (80-86 кг), Садам Магомедов (86-92 кг), Владан Бабић (92+ кг). Тужна вест стиже из Сплита- један од најпознатијих и најтрофејнијих југословенских и хрватских кошаркаша Дамир Шолман преминуо је у 75. години после дуге болести. У богатој играчкој каријери, Шолман је - као репрезентативац Југославије- освојио две сребрне олимпијске медаље – у Мексику 1968, а потом и у Монтреалу 1976.године.

 Из фудбала - најзад је прорадио `парни ваљак` са Топчидерског брда, Партизан је у Бачкој Тополи био бољи од директног противкандидата за друго место на табели, екипе ТСЦ-а. До краја првенства остало је још четири кола, четири бода ТСЦ и Чукарички имају више од Партизана, али улог је велики- пласман у квалификације Лиге шампиона, борба ће се сигурно водити до последњег судијског звиждука.

О овим и другим темама из домаћег и међународног спорта, у данашњем `Спортском журналу`. Емисију свакодневно припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару