Читај ми!

Евролига - за мање брига

Вечерашњим утакмицама почиње други круг такмичења у Евролиги, а после 17 одиграних кола елитно европско такмичење изједначеније је и узбудљивије него икада пре. Гужва је на врху табеле, а и на средини, где ће се за пласман у четвртфинале равноправно борити и представници Србије – Црвена звезда и Партизан. Свака победа у елитном такмичењу много значи, доноси мање брига, па кошаркаши Звезде, предвођени тренером Душком Ивановићем, без пардона дочекују играче краљевског клуба. Иако се другопласирани Реал у већини мечева сматра фаворитом у највећем европском надметању, црвено-бели очекују да ће наставити одличну серију игара и победа у гостима. Утакмица Црвене звезде и Реал Мадрида у Београду, у дворани Александар Николић, почиње у 19 часова. Сутра, у истом такмичењу, Партизан гостује екипи Макабија у Тел Авиву.

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове и Уба сутра играју прву утакмицу осмоне финала Купа изазивача, реванш сусрет на програму је за седам дана. Екипа коју предводи Јово Цаковић припремала се за овај двомеч тренинзима и утакмицом са румунском Албом, за коју игра и неколико репрезентативки Србије. Забележиле су Сремице победу у једином међусобном мечу у пет сетова, одржале су и два заједничка тренинга са играчицама из комшилука. Разумљиво, од сутрашњег дуела очекују највише, желе победу, како би још једном потврдиле фасцинантан утисак о играма у домаћем шампионату. Први меч игра се сутра од 18 часова у Старој  Пазови. У `Спортском журналу` разговарамо са капитеном Јединства, младом репрезентативком Исидором Коцкаревић.

Тренер ватерполиста Новог Београда Живко Гоцић, уочи сутрашњег гостовања Марсеју,  изјавио је да респектује ривала, али и да очекује тријумф у мечу са француским тимом у петом колу групе Б Лиге шампиона. Новобеограђани су лидери у групи Б, као једина непоражена екипа са 10 бодова, док је француски представник на петом месту са четири. "На овом мечу нећемо моћи да рачунамо на браћу Рашовић, Страхињу и Виктора. Страхиња полако излази из повреде рамена, док је Виктор био болестан, али надам се да ће они ускоро бити потпуно спремни. Очекује нас тешко гостовање, али ако будемо на нашем максимуму- можемо да се надамо освајању нова три бода", констатовао је Гоцић. Слично размишља и капитен Новобеограђана Душан Мандић. 

Тим Денвера надиграо је Лејкерсе са 122:109 на свом терену предвођен одличним играма српског центра Николе Јокића и Џамала Марија. Сомборац је и ову утакмицу завршио са новим 87. троструким двоцифреним учинком у каријери. Од самог почетка меча Денвер је одличном тимском игром преузео иницијативу и увећавао вођство, а Лејкерси су успели само у финишу да пруже равноправнији отпор, тек толико да смање предност домаћина испод 20 поена. Денвер је, прекинувши низ Лејкерса, остварио 27. победу и осигурао шансе у надметању са Мемфисом за прво место на табели Западне конференције. 

Новосађанка Лариса Шаша је протекле године, бранећи боје Српске асоцијације тајландског бокса, успешно закорачила на међународну сцену. На интернационалном сениорском купу у Анталији освојила је сребрно одличје, док је у Птују била златна. Тајландски бокс  је традиционална тајландска борилачка вештина у којој се шаке, лактови, колена и боса стопала користе за ударце. Тајландски бокс највише је заступљен у азијским државама. У нашој земљи има све више присталица што је резултирало и формирањем наше националне, Српске асоцијације тајландског бокса. Ове године, највероватније у Новом Саду 4. марта, биће одржано државно првенство у тајландском боксу, затим Отворено првенство Србије, Европско првенство у Пољској и Светско првенство у Бангкоку. Лариса не само да има добре резултате, већ и неопходно интернационално искуство за предстојећа европска и светска такмичења. Вредно ради са својим тренером Славишом Јањошем и у току ове такмичарске сезоне очекујее још боље резултате.

Сутра почиње Светско првенство за рукометаше, утакмицом између домаћина Пољске и Француске, мечеви ће се играти свакодневно до 29. јануара, када је на програму финале. Србија је у групи Е, ривали ће јој бити Алжир, Немачка и Катар, од 13. до 17.јануара, три најбоље пласиране екипе иду у други круг. Бранилац титуле је селекција Данске, очекује се да ће и овога пута међу фаворитима бити нека од скандинавских земаља, мишљење је нашег саговорника, рукометног тренера Даниела Петковића, иза кога са године успеха са Обилићем и Кикиндом, пре неки дан је преузео женски рукометни клуб Младост из Нове Пазове. Петковић верује у изабранике Тонија Ђероне, смарта да је време да момци покажу да имају квалитет. 

Шокантна вест стиже са севера Србије, из Спартака. Оно што није, у више наврата, пошло за руком Црвеном зведом, јесте голубовима из Бачке: досадашњи фудбалер Шерифа Едмунд Адо, потписао је уговор са овим клубом до јуна 2025. године. Адо (22) игра на позицији везног фудбалера, а професионалну каријеру почео је 2019. године у словачкој Сеници. Потом је 2021. прешао у Шериф, а за репрезентацију Гане одиграо је осам утакмица. Едмунд Адо каже да је задовољан пријемом у новом клубу. 

О овим и другим вестима из домаћег и међународног спорта слушајте током поподнева у нашем редовном `Спортском журналу`. На програму Радио Београда 1 сазнајте оно о чему ће новине писати сутра. У реализацији емисије учествују Милош Панић и Бојана Туфегџић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару