Читај ми!

Србија - Далмација 2:0

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана забележили су победе у 13. колу регионалне АБА лиге. Црно-бели су на свом паркету били бољи од Задра, док је Звезда на `Грипама` доминирала и измамила аплаузе, посебно тренер Душко Ивановић, који је оставио трага у време свог ангажмана у Сплиту.Кошаркаши Партизана убедљиво су у Београду савладали екипу Задра 114:77, црно-бели изузетно расположени у шуту, своје вече имао је Тристан Вукчевић. Балша Копривица се вратио на терен после паузе због повреде.Кошаркаши Црвене звезде савладали су, као гости, Сплит са 72:63,  црвено-бели су остварили 11. победу у сезони и, уз један пораз, налазе се у врху табеле.Лоша вест из Евролиге: аргентински кошаркаш Факундо Кампацо још не може да игра за Црвену звезду у најквалитетнијем европском клупском такмичењу, он је пре 15 дана потписао уговор са Црвеном звездом. Он је играо за српског и регионалног шампиона у АБА лиги против Борца и Сплита. Међутим, аргентински кошаркаш још није наступио за "црвено-беле" у најквалитетнијем европском клупском такмичењу пошто Црвена звезда има привремену забрану регистрације играча за Евролигу.

Ватерполисти репрезентације Србије победили су у пријатељској утакмици селекцију САД-а после бољег извођења петераца 14:11. Са две победе и два пораза наша репрезентација је завршила такмичење у Даласу.У екипи Србије током меча се са одбранама истакао голман Бранислав Митровић. Приликом извођења петераца након регуларног дела, одбранио је сва три шута противника и тако донео победу Србији. Најефикаснији српски ватерполиста на турниру са 11 голова Радомир Драшовић, тврди да ће репрезентација играти све боље и верује у њена знатно боља издања у периоду који долази. 

Новак Ђоковић, први тенисер Србује и тренутно пети на светској листи, убедљиво је надиграо  Лестјена са 2:0 (6:3, 6:2), у првом колу турнира у Аделејду. Француски тенисер Констан Лестјен, тренутно 65. на АТП листи, није успео да пружи равноправнији отпор српском тенисеру који је већ од старта преузео иницијативу и готово рутински водио меч до коначне победе.У другом колу, Новак се састаје са Кентаном Алисом, који је на старту био бољи од Аустралијанца Џордана Томпсона.Ђоковић и Алис су се до сада једном срели на терену пре шест година на Аустралијан опену и наш тенисер је убедљиво победио са 3:0.Миомир Кецмановић ће сутра ујутру по нашем времену имати за ривала Данила Медведева. 

Славни фудбалер Едсон Арантес до Насименто, познат и омиљен широм света као Пеле, на последњи починак одлази на најнеобичнијем гробљу на свету, у питању је меморијална екуменска некропола у Сао Паулу, која има чак 14 хиљада гробова, собе за одржавање црквених служби, крематоријум, маузолеје,а на крову ове 14-спратнице налази се и тропска башта са водопадом и кафе рестораном. У склопу некрополе најази се и музеј старих и ретких аутомобила. Биће то Пелеов вечни поглед са деветог спрата,а куриозитет је да ће га на оптоштајно путовање испратити и мајка Селест, која је навршила пуних 100 година.

То су главне теме у данашњем `Спортском журналу` Радио Београда 1. Слушајте данас оно о чему ћете моћи сутра да читате у штампи. У реализацији емисије учествују Снежана Пантовић и Бранислав Јерковић.

 

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару