Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Последње утакмице на Светском фудбалском првенству у Катару играће се новом лоптом Ал Хилм, што у преводу значи сан, лоптом украшеном бордо нијансама које подсећају на заставу Катара. Ал Хилм ће бити званична меч лопта за полуфинале, за треће место и за финале,а на терену ће заменити досадашњу лопту за Мондијал- Ал Рихла, што на арапском значи путовање. Ал Хилм ће бити званична меч лопта за полуфинале, за треће место и за финале, заказано за 18. децембар на стадиону `Лусаил`. И данас, дакле о 22. Светском [ампионтау у фудбалу, уз прилог са лица места нашег новинара Дејана Николића, као и анализама спортских медија широм света, у вези завршнице овог великог такмичења.

У овој емисији, после бројних имена која се фудбалом баве негде широм Европе, чућемо и наше људе од струке, наше фудбалске тренере, познате са суперлигашких и прволигашких терена. У сусрет полуфиналним дуелима у Катару, за Радио Београд 1 говорИ Александар Линта, бивши тренере Вождовца, Рданичког из Крагујевца, љубљанске Олимпије и казахстанског Иртиша Александар Линта.

Смедеревац Драган Ђорђевић, који је с успехом водио екипе Сартида, Бачке, Бокеља из Котора, Слоге из Петровца на Млави, Темнића из Варварина и друге клубове, такође са задовољством прича о завршници Мондијала из свог угла. 

И то није све: у жељи да чујемо што више разних мишљења српских тренера, минуте препуштамо и Душану Кљајићу, својевремено поузданом штоперу бројних клубова, последњих година знаном као тренера Новог Пазара, Доњег Срема, Бежаније, Синђелића, Радничког из Сремске Митровице. 

У сусрет полуфиналу Светског првенства у Катару чућемо и мишљење Дејана Николића, актуелног тренера Радничког из Сремске Митровице, бившег шефа струке Радничког из Крагујевца, Младости из Лучана, Колубаре, Жаркова, Будућности Крушик из Ваљева, Полета из Љубића, Колубаре, Јагодине, Мачве из Шапца.... 

На Топчидерском гробљу у Београду  на последњи пут испраћен је добри човек Миодраг Јешић, истакнути фудбалер и исти такав тренер, који једноставно није имао среће са животом. У кругу породице и његовог Партизана, о њему су говорили све најлепше бројни фудбалери, садашњи и бивши, читава тренерска галерија, сав фудбалски свет, као и они који су имали срећу да популарног Јешу знају и приватно. Остаће запамћен у најбољем светлу међу свима њима, потврдила је то и комеморација одржана у Спортском центру Телеоптик, на коме су  бројне генерације црно-белих рекле последње збогом драгом саиграчу, тренеру, пријатељу...

Подсећамо да ће емисије посвећене Мондијалу бити емитоване свакодневно до краја ове седмице на нашем програму, укључујући и специјалну завршну емисију, на дан финалне утакмице 22. Светског фудбалског шампионата.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару