Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Три пара четвртфинала Мундијала су познати, састаће се Холандија - Аргентина, Хрватска - Бразил и Енгелска - Француска. Први меч последњег дана осминефинала Светског првенста на програму је данас од 16 часова , састају се Мароко и Шпанија. Мароко је изборио пласман у нокаут рунду турнира као првопласирана екипа Групе Ф са седам бодова, док је Шпанија била друга у Групи Е. Репрезентација Марока је остварила две победе и један реми. Играчи ове земље савладали су селекцију Канаде 2:1 и Белгију 2:0, док су ремизирали, без голова, у мечу са Хрватском. Шпанија је у првом колу групне фазе убедљиво савладала Костарику 7:0, у другом колу играчи `фурије` су одиграли нерешено са Немачком 1:1, а у трећем колу поражени од Јапана 2:1.

Последњи пар осмине финала чине Португалија и Швајцарска овај дуел је на програму од 20 часова , наравно опет уз пренос на Првом тв каналу Медисјког јавног сервиса. Португалија је пласман у нокаут рунду остварила као првопласирани тим Групе Х. Освојила је шест бодова у три утакмице, савладана је Гана 3:2, затим Уругвај 2:0 и у последњем колу- пораз од Јужне Кореје 2:1.Швајцарци су савладали Камерун минималним резултатом у првом колу групне фазе, у другом били  поражени од Бразила, такође минималним резултатом, а у последњем колу савладали су Србију 3:2. Нешто нам се јавља да ће Португалија у Србији вечерас имати огроман број навијача, пре свега због препотентности и фрустрација играча Швајцарске, који су пошто-пото покушавали да утакмицу са нашом репрезентацију изведу из домена фудбала и провокацијама доведу до скандала. Јесу нас изнервирали, и на терену и крај малих екрана, симпатије наше јавности сигурно неће бити вечерас на страни фудбалера ове, иначе врло уређене и у сваком смислу педантне и дисдиплиноване државе, играчи су се- очито- отели контроли и показали понашање какво не доликује спортистима. И то не први пут, то је добро познато... 

Остало је да се одигра још само седам утакмица до краја Светског првенства у Катару, па ће стога и наше емисије од сутра трајати по пола сата. Довољно да чујемо шта свакодневно јављају Дејан Николић и Милан Биговић из Дохе. И данас су послали низ интересантних прича,а ми ћемо током поподнева чути утиске о учешћу Србије нашег некадашњег репрезентативца Немање Матића, као и Милоша Дегенека, који у Катару брани боје Аустралије, па ће говорити о поразу своје селекције у дуелу са Аргентином, као и о раном повратку кући наших `орлова`. Наш саговорник биће и некадашњи чувар мреже, интернационалац Раде Залад. Забрињава податак да је најбољи играч наше селекције у Катару, по многима, био голман Вања Милинковић Савић, који јесте бранио на навишем нивоу, али је примио чак осам погодака! 

Прексутра, 8. децембра, навршава се тридесет једна година како је Црвена звезда постала првак света у Токију. Члан те најчувеније Звездине генерације био је и наш саговорник Милорад Ратковић, некадашњи играч Челика из Зенице, бањалучког Борца и, наравно, првака Европе и света, што је успех за памћење и препричавање. Радо га се, наравно, сећа и Ратковић, који живи у Вигу, у Шпанији, па нам поред успомена, износи и најаве шпанских медија уочи данашње утакмице између ове пиринејске земље и селекције Марока, која се игра од 16 часова. 

У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената - музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.
 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару