Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Још два дана дели нас од одлучујућег дуела групе Г на Светском првенству у Катару, са репрезентацијом Швајцарске. Играчи из земље чоколаде и сатова најављују да неће играти само на бод, мада би им и то било довољно, већ да ће у дуелу са Србијом дати све од себе да забележе нове бодове. Сергеј Милинковић Савић и капитен Душан Тадић, с друге стране, дају чврсте гаранције да ће и наш државни тим дати сто одсто да дође до победе која води у наредни круг Мондијала. У истом термину, од 20 часова, у петак, играће Бразилци и Камерунци, али највероватније да ћемо- поред `кариока`- другог учесника даљег такмичења видети у бољем из дуела између Србије и Швајцарске. Уз фудбалере и селектора, морамо бити и ми оптимисти, ми који волимо фудбал и своју земљу, па за њу навијамо и овом приликом, из све снаге. Здравствени билтен је одличан код Пиксијевих изабраника, играчи тврде да нема никаквих неспоразума међу саиграчима- опустимо се и навијајмо за наше момке, наше љубимце са зеленог тепиха. Србија до Катара!

Досадашње утакмице најбоље селекције Србије у Катару коментарише фудбалски тренер Драгољуб Беквалац. Наши репортери Дејан Николић и Милан Биговић из земље домаћина шампионата света јављају нам се са најактуелнијим вестима. Чућемо и изјаве са данашње конференције за медије наше репрезентације, као и низ занимљивости из Катара, укључујући и несвакидашње трке камила које су обогатиле понуду гостима Мондијала 2022. И данас се играју четири сусрета на Светском првенству, наравно у терминима од 16 и 20 часова. Јуче су место у наредној рунди обезбедиле селекције Холандије и Јамајке, односно Енглеске и Сједињених Америчких држава, а данас од 16 часова, у мечевима групе Д, састају се Аустралија и Данска, односно Тунис и Француска, која је већ обезбедила пласман у даље такмичење. Од 20 часова играће Саудијска Арабија и Мексико, као и Пољска и Аргентина- свима су то важне утакмице, али посебно је ова последња узбудљива за навијаче, који ће у наставку такмичења, по свој прилици, остати или без Левандовског или без Месија.

Тензије и узбуђења расту, дошло се до фазе када у наставку такмичења има места само за најбоље и најспособније, оне који су се најбоље прилагодили оваквом систему такмичења. Бележимо и актуелности из других спортских дешавања: Српски стрелци Дамир Микец и Зорана Аруновић пласирали су се у финале Купа председника у Каиру у дисциплини ваздушни пиштољ. Аруновићева је у женској конкуренцији заузела друго место у квалификацијама са 587 кругова, колико је погодила и првопласирана Ана Коракаки из Грчке. Микец је у мушкој конкуренцији такође био други, са 583 круга, један мање од Летонца Емилса Васерманиса. Дисциплинска комисија Евролиге суспендовала је кошаркаша Виртуса из Болоње и некадашњег српског репрезентативца Милоша Теодосића на две утакмице због искључења на прошлом мечу против Ефеса, па неће играти у утакмици са Црвеном звездом у петак, бар тако тренутно стоје ствари.

И опет се враћамо Мондијалу, чућемо како су досадашњи учинак орлова оценили тренер женског фудбалског клуба Црвена звезда Дарко Стојановић, затим селектор футсал репрезентације Србије Дејан Мајес, као и шта о томе што коначно једну утакмицу у Катару суди комплетна женска судијска тројка каже Светлана Билић, наша најпознатија дама-арбитар и инструктор суђења у Фудбалском савезу Србије. 

У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената - музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.
 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару