Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Фудбалска репрезентација Србије поражена је од Бразила резултатом 2:0 у првој утакмици групе Г на 22. Светском првенству у Катару. Драган Стојковић Пикси, селектор нашег државног тима, рекао је после пораза од Бразила да је велики утицај на негативан резултат имала чињеница да Митровић, Влаховић и Костић "вуку" повреде, као и да је његова екипа физички пала у другом полувремену дуела са Бразилом. Следе утакмице са Камеруном и Швајцарском, "орлови" ће у тим мечевима морати много боље уколико желе до осмине финала Мундијала. Централни играч утакмице био је Бразилац Ришарлисон, чији је други погодак заиста право фудбалско ремек дело.

Разумљиво, бавимо се детаљима везаним за први меч селекције Србије, о њему говоре селектор, играчи, фудбалски аналитичари. Поред осталог, разговарамо са Драгишом Бинићем, некадашњим вихорним крилом Црвене звезде, чућемо изјаве наших репрезентативаца, потражити узроке пораза који генерално није страшан- Бразил је ипак Бразил!- али и покушати да утврдимо имају ли снаге, воље, жеље и могућности чланови нашег државног тима да одиграју две добре утакмице у наставку Мондијала, најпре у понедељак пре подне са Камеруном, потом и са репрезентацијом Швајцарске, која је наш стари дужник,а квалитетом свакако није на ниову на коме је била пре четири године. У првом мечу данашњег програма Иран је, у финишу утакмице, савладао селекцију Велса резулататом 2:0. 

Другу утакмицу данас играју Сенегал и домаћин Катар, од 17 часова састају се Холандија и Еквадор, а од 20 ће одмерити снаге Енглеска и Сједињене Америчке Државе. Почео је, дакле, други круг такмичења по групама, узбуђења на Мондијалу тек следе. Испратићемо и остала дешавања на Светском првенству и око њега, чути детаље који се не виде у тв преносима, исписати нове странице катарског дневника. Успут, не заборављамо ни друга дешавања из света спорта- кошаркашице Србије савладале су репрезентацију Бугарске 79:51, у мечу квалификација за Евробаскет у хали „Ранко Жеравица" на Новом Београду. И кошаркашице Црвене звезде забележили су победу, четврту узастопну, од чега трећу на међународној сцени. Савладан је Макаби из Тел Авива у хали "Александар Николић" са 69:68 у 10. колу Евролиге. Кошаркаши Партизана поражени су од Реал Мадрида 105:97, у мечу десетог кола Евролиге. Чућемо и теквондисткињу Надицу Божанић, која се вратила из Мексика са златном медаљом и и звањем светског првака. 

У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената - музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару