Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Овако је изгледао први погодак на 22. Светском првенству у Катару, постигао га је фудбалер Еквадора Енер Валенсија с беле тачке. То је први пут у историји Мондијала да је први гол на шампионату пао после досуђеног једанаестерца, а Валенсија је још два пута на овом сусрету затресао мрежу домаћина, с тим да је један поништен уз асистенцију ВАР технологије на самом почетку утакмице. Еквадор је играо колико му треба за три бода, ништа спектакуларно, док је сва прилика да ће Катар остати запамћен као бољи организатор него учесник првенства, играчки није показао баш ништа. Данас је Енглеска убедљиво савладала селекцију Ирана, од 17 часова играју Сенегал и Холандија, а од 20 играју САД и репрезентација Велса.

Наши репортери Милан Биговић и Дејан Николић вредно раде, снимају прилоге, прате утакмице, разговарају са навијачима бројних земаља, нешто од тих записа чућемо и данас, у другој по реду специјализованој емисији Радио Београда 1, посвећеној Мондијалу у Катару. Њихов стручни коментатор је директор фудбалског клуба из Дохе, тима који је освојио Лигу шампиона Азије, наш земљак Небојша Вучковић, са њим су разговарали и уочи два сусрета који нам предстоје током овог поподнева и вечери.

Чућемо шта су о првом ривалу наше репрезентације у Катару, селекцији Бразила, јуче на конференцији за медије рекли Вања Милинковић-Савић и Стефан Митровић. Разговарамо и са колекционарима сличица фудбалера, који се свакодневно окупљају код хотела Москва у Београду. О Мондијалу за Радио Београд 1 радо говоре и фудбалске легенде, данас је наш саговорник Душан Савић, један од најуспешнијих вођа навале Црвене звезде и српског фудбала свих времена. 

У сваком тренутку имаћемо свеже информације са првенства у Катару, али водимо рачуна да испратимо и друга спортска дешавања која побуђују пажњу. Теквондисти Србије постигли су фантастичан успех на светском шампионату у Гвадалахари, освајањем чак пет одличја. Међу славодобитницима и носиоцима медаља је надарена Александра Перишић, после низа награда на великим такмичењима широм света- заблистала је и у Мексику, где је освојила сребро. Још увек је у земљи текиле и сомбрера,али јој то није сметало да говори за Радио Београд 1.

И тако ћемо сваког дана, уз најлепше жеље фудбалској репрезентацији Србији, али и из поштовања према његовом величанству званом- фудбал. У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената- музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару