Читај ми!

Париз је загрлио Новака

За разлику од неких других метропола, главни град Француске је заиста више него срдачно дочекао Новака Ђоковића. Не само наши земљаци, већ и страни туристи, па и пословично одмерени и дистанцирани Французи. Прате га на сваком кораку, покушавају да му буду на услузи, а аутограма и селфија подељено је на стотине. Тениски свет, бар онај његов културнији део, дефинитивно се зажелео Ђоковића, па је велико интересовање и за његов вечерашњи меч са Италијаном Лоренцом Музетијем. Ради се о сусрету четвртфинала Мастерса у Паризу, претходно је Ђоковић је у осмини финала био бољи од руског тенисера Карена Хачанова 6:4, 6:1, а Италијански тенисер је победио Норвежанина Каспера Руда 4:6, 6:4, 6:4. Ђоковић и Мусети су се до сада састајали само два пута и оба меча је добио српски тенисер. Овај меч је на програму од 19 часова и 30 минута.

Фудбалери Црвене звезде нису успели да савладају "кнежеве" у мечу Лиге Европе. На кошаркашима је остало да се бар један од два носећа спортска колектива тог спортског друштва врати с осмехом са Азурне обале. Екипа Владимира Јовановић је против Бајерна у Београду уписала први тријумф у Евролиги ове сезоне, прекинувши низ од четири пораза.У сусрет мечу који се игра од 21 час, чућемо изјаве тренера Владе Јовановића и играча Немање Недовића. Говоримо и о тријумфу Партизана над Панатинаикосом, своје мишљење износе кошаркаш Данило Анђушић и тренер Жељко Обрадовић. 

Рукометашице Србије започињу учешће на Европском првенству, утакмицом са Шведском. Изабранице селектора Уроша Брегара су са овом репрезентацијом имале прилику да одгирају два сусрета у квалификацијама за такмичење које предстоји, једном су победиле и једном су поражене."Шведска је представник скадинавског рукомета, што значи да играју јаку одбрану. Они живе од лаких голова и играју кроз транзицију. Морамо да зауставимо њихову бековску линију, играју на брзину јер немају никога ко шутира из удаљености. Ако зауставимо њихов проток лопте и игру два на два, можемо да се надамо успеху", изјавио је селектор Србије. Србија на Европском првенству у Цељу игра у групи Б са Данском, Шведском и домаћином Словенијом.  

Данас је Олимпијски комитет Србије угостио у Олимпијској кући најбоље младе светске атлетичарке, Адриану Вилагош и Ангелину Топић, које су дошле заједно са својим тренерима и родитељима, Ђерђи Вилагош и Драгутином Топићем. Поред наших талентованих атлетичарки, састанку су присуствовали председник Српског атлетског савеза, Веселин Јевросимовић и директор САС, Слободан Бранковић. Са гостима су разговарали председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић, потпредседник Жарко Зечевић и генерални секретар ОКС, Ђорђе Вишацки. На састанку се разговарало о даљим плановима наших атлетских ведета за 2023. годину.   

Један од најбољих играча свих времена са ових простора Дејан Савићевић прогнозирао је шансе Србије на Светском првенству у Катару. `Србија може до полуфинала, Пикси је унео потребну дисциплину`, рекао је- уз остало- попукарни Дејо, иначе председник Фудбалског савеза Црне Горе. Његов некадашњи клуб није се, нажалост, синоћ наиграо, Монако је у сваком погледу био бољи ривал у последњој утакмици групног такмичења Лиге Европе. И у Лиги конференције нисмо гледали брилијантан фудбал, далеко од тога, али је циљ оправдао средства- Партизан ће играти на пролеће и даље у Лиги конференције, а име ривала сазнаће у понедељак, за када је заказано извлачење парова. Сигурно је да ће то бити један од ових клубова: Бодо/Глимт, АЕК Ларнака, Лудогорец, Брага, Шериф, Лацио, Карабаг или Трабзон.

Биће ту и других вести из света домаћег и међународног спорта. У `Спортском журналу` данас слушајте оно о чему ћете сутра моћи да читате у новинама. У реализацији емисије учествују Жарко Бован, Слободан Игрутиновић и Бојана Туфегџић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару