Читај ми!

Драгуљи српске одбојке

Јуниорке Србије су вицешампионке Европе, али њихове игре, таленат и рад који су уложиле довешће их сигурно у будућности на трон. Прва прилика биће идуће године, пошто су заједно са Италијом избориле пласман на Светско првенство. Наше девојчице од вршњакиња са Апенина поражене су у финалу шампионата Старог континента у пет сетова, дакле за длаку, лако је тас на ваги могао да претекне и другом смеру. Комплимети селектору Владимиру Васовић, директорки омладинског погона ОСС Биљани Михаиловић, свим члановима стручног штаба и, наравно, на првом месту малдим српским одбојкашицама које су још једном показале да имамо несумњиво лепу будућност у овом спорту. Данас представљамо три јуниорке са сребром златног сјаја, испред микрофона Радио Београда 1 биће Јована Зеленовић, најбољи коркетор шампионата, иначе чланица Јединства из Старе Пазове, као и још две репрезентативке, Ива Шућуровић и Уна Вајагић, чланице Омладинца из Нових Бановаца.

Одбојкашки клуб Партизан представио је женске и мушке тимове за наредну сезону и најавио још боље резултате у обе конкуренције. Представљени су први тимови елитних Суперлига, као и други тимови који ће се такмичити у рангу испод. Црно-бели одбојкашки погон има више од 30 тренажних селекција, 650 деце, са којима ради 20 тренера. Актуелни освајач Купа Србије наредне сезоне играће у новој дворани у Падинској скели, а одбојкашице остају у дворани "Мастер" у Земуну. Са нама у студију биће спортски директор Партизана, проверени одбојкашки тренер, претходно и играч, Душко Николић.

Да је неко пре само пет година рекао да ћемо поново на киосцима имати две својевремено можда и најзначајније стрип едиције у бившој Југославији, `Златну серију` и `Лунов Магнус Стрип`, у то би поверовали вероватно само највећи ентузијасти и љубитељи стрипова, а сада је то ипак реалност. Прво смо у фебруару 2018. године добили нову `Златну серију` у издању `Веселог четвртка`, а однедавно издавачка кућа `Golconda` започела је нови `Лунов Магнус Стрип`. У питању је млада издавачка кућа која постоји три године, али која има већ око 80 издања, међу којима су колекционарски троброји популарних италијанских јунака, луксузни албуми франко-белгијске школе стрипа и издања америчких кућа. Представиће нам је,са све новим издањима, Бојан Ризнић, главни уредник издавачке куће `Golconda`.

Наши репортери прате актуелна првенства Европе- У Берлину, на кошаркашком шампионату Старог континента, налази се Слободан Малетић, док ће се Милош Панић укључивати са оног у рвању, чији је домаћин наш главни град. Чућемо и разговор са Драганом Симовићем, председник ФС Војводине и чланом Извршног одбора ФСС. Пратимо и дешавање из културе, као и из јавног и уметничког живота. У Музеју афричке уметности, отворена је нова тематска изложба - `Антиколонијални музеј`, ауторке др Ане Сладојевић, независне кустоскиње и теоретичарке уметности и медија.Изложба `Нови динамизам`, Филипа Баралића,уметника из Ужица, постављена је у галерији Дома омладине Београда, где ће бити доступна посетиоцима до 18. септембра.У Музеју савремене уметности отворена је изложба Драгољуба Раше Тодосијевића под називом `Сутра је понедељак`. Позоришни пројекат ,,ТриТформаТ", у сарадњи са Председничким оркестром Републике Белорусије, 12. септембра, од 19.30 часова, на Великој сцени `Мадленијанума` представља музичку драму `Карењина`, рађену по познатом роману великог руског писца Лава Толстоја.

Тринаести по реду фестивал `Стриполис` одржава се у Културном центру Зрењанина од 15. до 17. овог месеца. Изложба скулптура , радова који говоре о љубави према човечанству, уметности и природи, уметника Павла Радовића, постављена је у Уметничкој галерији `Стара капетанија` у Земуну. Ближи се јубиларни, 10. World Music festival Todo Mundo i `Art Team`. Биће одржан у Београду, на неколико локација, од 21. до 24. септембра. Изложба светски познатих магова фотографије представљена је у Параћину, у оквиру фестивала кога организује `Art Team`, фото група из тог града. `Цареви младић` - самостална изложба Драгане Купрешанин у току је у `Центру за ликовно образовање Шуматовачка`. После готово три године паузе услед пандемије корона вируса, Амбасада Израела традиционално организује фестивал `Дани израелског филма` у сарадњи са Културним центром Београда, од 15. до 19. септембра у Дворани КЦБ-а. Културни центар скреће пажњу и на два лепа музичка програма. На једном од њих музицирају виолончелисткиња Кристина Иванковић и пијанисткиња Ружица Гојковић.

Изложба фотографија Ненада Боројевића,под називом "Лјуди", отворена је у `Галерији 73` на Бановом брду. У Студентском културном центру у Београду до 19. септембра - нова прича из циклуса изложби Стрип и илустрација. Изложба цртежа `Поља`, ауторке Босиљке Остић, уметнице из Бања Луке, отворена је синоћ у галерији Народног музеја у Врању.Изложба нашег истакнутог сликара Предрага Пеђе Милошевића под насловом "Изоштравања" и поднасловом "Свет је пун магичних ствари које стрпљиво чекају да се наш ум изоштри" је постављена до 3. октобра у Галерији савремене уметности Народног музеја Смедеревска Паланка. Из школе калиграфије академске сликарке Данице Веселиновић "изашла је изложба" Реч на реч", коју Мајданпечани могу да погледају до 20. септембра, у галерији тамошњег Центра за културу. Фестивал стрипа и друштвених игара ` Тандара Мандара` одржава се данас и сутра на Звездари, у улици Мите Ружића 8. , у дворишту фабрике "Клуз". Књажевско-српски театар у Крагујевцу започео је нову сезону представом "Негри или љубов ко сочеловеком својим", једну од улога тумачи наша саговорница, глумица Исидора Рајковић. 

Током емисије, по обичају, укључиће се у емисију и витез кулинарства Милијан Стојанић, са новим предлогом јеловника за недељни ручак. Пратићемо дешавања из свих сфера живота, укључујући и фудбалске резултате, од европских шампионата у фудбалу до зонских лига чије се утакмице играју широм Србије. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн, Весна Гемовић и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару